Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Kommunikatör, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 21 Augusti 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3001/2022 Kommunikatör

Om Fortifikationsverket

Vill du bidra till samhällsnytta och har erfarenhet av att arbeta med kommunikation till olika målgrupper, i olika kanaler? Nu söker Fortifikationsverket en kommunikatör som kan skapa förståelse för myndighetens uppdrag och mål. Häng med på vår resa för att stärka Sveriges försvarsförmåga.  

Fortifikationsverket har ett unikt uppdrag att äga, förvalta och utveckla Sveriges försvarsfastigheter. Vi är sedan 1600-talet experter på fortifikation, det vill säga skydds- och anläggningsteknik. Att jobba hos oss betyder att du bidrar till ett tryggt och fritt Sverige.  

Om oss

Kommunikationsenhetens huvuduppdrag är att skapa en mer kommunikativ organisation med ett öppet kommunikationsklimat. För att nå dit arbetar enheten nära verksamheten med utveckling av chefers och medarbetares kommunikativa kompetens. Vi är rådgivare och strategiskt stöd till hela organisationen i kommunikationsfrågor och verksamhetsutveckling. Vi utbildar inom kommunikation samt utvecklar och följer upp inom intern och extern kommunikation, kriskommunikation, varumärkesarbete och medierelationer. Kommunikationsenheten ingår i HR- och kommunikationsavdelningen som leds av en HR- och kommunikationsdirektör. Vår enhet består av sju personer och du kommer att rapportera till kommunikationschefen.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara: 

 • skapa och publicera content (text, ljud, film och bild) till våra kanaler
 • arbeta med kommunikation i projekt
 • stötta organisationen operativt bland annat med kommunikationsplanering
 • arbeta med att planera och genomföra externa och interna evenemang som till exempel Fortifikationsverkets medverkan på garnisonsdagar, arbetsmarknadsdagar och ledardagar 

Du är intresserad av och följer trender kring kommunikation och utvecklingen av digitala och sociala kanaler. Du är en god storyteller.  

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen inom kommunikationsvetenskap eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. För den här tjänsten ser vi att du har erfarenhet av operativ kommunikation.  

 • Du har erfarenhet av att arbeta i flera CMS
 • Du har goda kunskaper inom Adobe Creative Suite
 • Du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier (Instagram, LinkedIn, Facebook och Twitter)
 • Du har erfarenhet av enklare foto- och filmproduktion
 • Erfarenhet av att mäta, följa upp och utvärdera kommunikationsinsatser
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort klass B är ett krav  

Det är meriterande med erfarenhet från försvarssektorn och offentlig sektor. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Då vi är ett sammansvetsat gäng är det viktigt att du är en teamplayer och trivs i en roll där samarbete kommer naturligt för dig. Du är social, strukturerad, planerar ditt arbete väl och hittar lösningar på problem som uppkommer. Du trivs i en roll som innebär att du är kreativ, tänker i nya banor och omvärldsbevakar för att ditt arbete ska vara ajour med vad som sker nu och vad som händer framåt.  

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.  

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.  

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Greta Stridsman (semester vecka 28) tfn 010-44 44 672 eller rekryteringsspecialist Sonja Sand (semester vecka 28 tom 31) 010-44 44 983.  

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.  

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna

Tommy Eriksson, SEKO

Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000  

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 21 augusti 2022 . Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.