Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Miljöbyggnadsspecialist, Eskilstuna

Miljöbyggnadsspecialist, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 17 Januari 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 4704/2020

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Projektavdelningen ansvarar för brukarrelaterade investeringar, avyttringar och fastighetstransaktioner. Avdelningen har fyra operativa enheter samt en avdelningsstab, som i huvudsak är ett stöd till de operativa enheterna.

Till projektavdelningen söker vi en Miljöbyggnadsspecialist.

Vi erbjuder 

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Miljöbyggnadsspecialist är du delaktig och ett stöd i tidiga skeden och under projekteringsfasen samt ansvarar för att samordna erforderlig slutdokumentation i miljöbyggnadsarbetet. Du arbetar i många fall i team tillsammans med berörda chefer, projektledare och avdelningens övriga stabsresurser.

I rollens arbets- och ansvarsuppgifter ingår;

  • Stödja projektledare och övrig verksamhet gällande projektavdelningens miljöbyggnadsarbete.
  • Delaktig i tidiga skeden med avseende på rätt metodval och utformning.
  • Under projekteringsskedet vara ett stöd för projekteringsledarna i Fortifikationsverkets krav och anvisningar.
  • I produktionsskedet vara ett stöd till projekt- och byggledare.
  • Vara vår representant gentemot Byggvarubedömningen och vara ett stöd till bygg- och projektledare.
  • Skapa och vidmakthålla system för uppföljning och rapportering av byggnadsprojektens miljöbyggnadsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller gymnasieutbildning med inriktning inom Bygg och Energiteknik. Du har erfarenhet avseende byggnadsmiljö och SGBC´s miljöbyggnad och flerårig vana att arbeta med IT-systemstöd. Vidare har du goda kunskaper i svenska, svenskt medborgarskap samt körkort klass B.

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du tidigare haft en anställning med arbetsuppgifter omfattande Miljöbyggnad enligt SGBC samt arbetat med byggvarubedömningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet och vana av att arbeta i processtyrd verksamhet. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av Fortifikationsverkets och Försvarsmaktens verksamhet är detta värdefullt. Vidare är det fördelaktigt om du har kunskap i engelska. 

Personliga egenskaper

För den här rollen kommer vi fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du har en god initiativ-, samarbets- och kommunikationsförmåga. Du trivs med att jobba självständigt och har ett högt ansvarstagande samt en god administrativ förmåga.

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid, tillträde enligt överenskommelse 

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta stabs- och kalkylchef Anders Lindberg, tfn 010- 44 44 155 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 17 januari 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.