Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Nätverkstekniker, Eskilstuna

Ansökan senast: Tisdag den 6 Juni 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2283/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en nätverkstekniker till Eskilstuna. Vi söker dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vill du arbeta med kommunikationslösningar inom IT hos oss är du välkommen att läsa vidare och söka tjänsten!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

IT-enheten består av 27 medarbetare och ansvarar för Fortifikationsverkets hela IT-verksamhet. Vi är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-enhet till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. Vi arbetar med såväl vanliga IT-miljöer som med säkerhetsskyddsklassade där vi idag har ett självständigt team som arbetar för att kunna tillgodose verksamheten med säkerhet, spårbarhet och riktighet i IT-leveranser.

Då en av våra medarbetare inom enheten går vidare till annan befattning söker vi nu en ersättare.

Som nätverkstekniker hos oss kommer du få arbeta med Fortifikationsverkets kommunikationslösningar. Det innebär att du blir en del av teamet som ansvarar för tekniska lösningar och nya strukturer samt ansvarar för drift, övervakning och förvaltning av dessa. Här ingår exempelvis LAN, WAN, trådlöst, brandväggar och byggnadsautomation. Det ingår även resor i tjänsten, som går att planera.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning i datornätverk, datakommunikation/datavetenskap eller informationsteknologi. Alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska, god administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom IT-infrastruktur i kommunikationsområdet där du jobbat med implementation, drift och förvaltning och där säkerhet och redundans haft ett högt fokus. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet där en viktig del är att du är säkerhetsmedveten. Vi söker dig som är lyhörd och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är också en lösningsorienterad person som drivs av att nå uppsatta mål. Andra viktiga egenskaper vi vill att du har är att du är noggrann, kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat samt har en god analytisk förmåga. Att aktivt stötta organisationen och bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1000 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-utvecklingsledare Mikael Dahlberg, tfn 010-44 44 118 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6 juni 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.