Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Projektledare bygg

Projektledare bygg

Ansökan senast: Lördag den 18 April 2020
Ort: Såtenäs, Västra Götalands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill arbeta på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar för att självständigt leda investeringsprojekt inom bygg och anläggning med tillhörande infrastruktur. Du ansvarar för projekten från att behovet uppstår till överlämning av färdig byggnad/anläggning till förvaltning och det förekommer både mindre och större projekt. I rollen ingår kontakt med kunder, myndigheter, konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för genomförande av projekt utifrån beslutade ramar samt att lagstiftning och myndighetsbeslut följs. Tjänsten avser Såtenäs men det ingår resor inom Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, byggteknik, väg & vatten eller motsvarande. Alternativt har du byggingenjörsutbildning på gymnasienivå. Du har minst två års erfarenhet från bygg- och/eller anläggningsbranschen som byggherrens projektledare alternativt mångårig erfarenhet som byggherrens byggledare eller erfarenhet från branschen i en tjänst med kundansvar som konsult eller entreprenör. I rollen är det viktigt med goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med god kunskap och praktisk erfarenhet av entreprenadjuridik samt tidigare erfarenhet som byggprojektledare inom kommun eller myndighet. Det är även meriterande med erfarenhet från offentlig upphandling och arbete med miljöklassningssystem.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en självständig person med god förmåga att ta egna beslut och initiativ. Du har förmåga att skapa goda samarbeten, är en lagspelare och har goda ledaregenskaper. Du är lyhörd i mötet och en bra kommunikatör, samt är strukturerad vilket avspeglas i ditt arbete.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Såtenäs. Anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade därför är Svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Ulf Håkansson, tfn 010- 44 44 103 eller rekryteringsspecialist Therese Gustavsson tfn 010-44 44 169.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-04-18. Intervjuer kommer att hållas i v.20.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.