Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Projektledare bygg, Stockholm/Muskö

Projektledare bygg, Stockholm/Muskö

Ansökan senast: Måndag den 16 Augusti 2021
Ort: Haninge/Muskö, Stockholms län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2252/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Till vår växande Projektledningsenhet söker vi nu en projektledare bygg.

Placeringsort är Muskö/Stockholm.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer som projektledare leda investeringsprojekt inom området bygg/anläggning. Du ansvarar för genomförandet av byggprojekt med tillhörande infrastruktur, från tidigt skede till färdig byggnad/anläggning. Arbetet innebär medverkan i upphandling av konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för byggprojekt med kostnader och tid samt kund- och myndighetskontakter. I rollen ingår att vara beställaransvarig gentemot konsulter och entreprenörer. Arbetet innebär mycket resor regionalt men är även förekommande inom hela Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig om har universitets- eller högskoleutbildning alternativt gymnasieingenjörs med inriktning samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik, fastighetsförvaltning eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av arbete med planering och genomförande av investeringsprojekt kopplat till bygg- och fastighetsbranschen, där du haft ansvar för tid, kostnad och funktion. I rollen som projektledare innebär det att du leder andra, varför ledarkompetens som vi bedömer tillfredsställande är viktigt.

Goda kunskaper i svenska och vana vid administrativa IT-system samt körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet avseende kostnadsbedömning/anbudskalkylering i projekt. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet, främst inom bygg och förvaltning och kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Vi ser gärna att du har kunskap inom fastighets- och entreprenadjuridik samt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Det är även meriterande mer erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling samt genomfört säkerhetskyddsutbildning vid eller genom en myndighet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god initiativförmåga och goda ledaregenskaper. Du är administrativt strukturerad, lösningsfokuserad och driver arbetet framåt. En god kommunikations- och organisationsförmåga, samt gott ansvarskännande är också en förutsättning för att vara lyckosam i rollen.

 
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Mikael Axelsson, tfn 010-44 44 178 eller Sonja Sand Rekryteringsspecialist, tfn 010-44 44 983. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 16 augusti 2021 . Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.