Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Projektledare Eksjö

Projektledare Eksjö

Ansökan senast: Söndag den 23 Maj 2021
Ort: Eksjö, Jönköpings län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1936/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som junior projektledare innebär att du stödjer en eller flera projektledare i den löpande projektverksamheten med en rad administrativa arbetsuppgifter så som planering, medverka vid upphandlingar och framtagande av förfrågningsunderlag, avrop från ramavtal, stödja med inpassering och säkerhetsfrågor, protokollföring, uppföljning och upprättande av tidsplaner, riskanalyser och prognoser. Det ingår även i rollen att stödja projektledaren med diarieföring, projektavslut och överlämning till förvaltning och kund. Att medverka i projektberedningar och förberedande av beslutsärenden är också en del av tjänsten. Arbetet sker i många fall i team tillsammans med projektledare, stabspersonal och specialister och innebär även resor inom Sverige med anledning av att vi bedriver verksamhet i hela landet.

Kvalifikationer

Du är förmodligen i början av din karriär och söker en tjänst där du får chans att lära av mer erfarna kollegor.

Din teoretiska grund är en universitets- eller högskoleexamen motsvarande minst 180 hp med inriktning väg och vatten, samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik, arkitektur, fastighetsförvaltning eller annan inriktning vi bedömer likvärdig. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och god vana vid administrativa IT-system.

Svenskt medborgarskap och körkort klass B är ett krav.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet från investeringsprojekt kopplat till bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen. Har du dessutom kunskap och erfarenhet inom fastighets- och entreprenadjuridik samt lagen om offentlig upphandling är det till din fördel.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du drivande, kreativ, nyfiken och initiativtagande. Du har god organisationsförmåga samt samarbets- och kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du har goda ledaregenskaper och är duktig på administration.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Senior rådgivare Agneta Arosenius, tfn 010-44 44 826 eller rekryteringsspecialist Maria Walde tfn 010-44 45 338.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna

Tommy Eriksson, SEKO

Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 23 maj. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.