Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Projektledare Enköping

Ansökan senast: Söndag den 21 Augusti 2022
Ort: Enköping, Uppsala län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3227/2022

Om Fortifikationsverket

 Projektavdelningen ansvarar för Fortifikationsverkets brukarrelaterade bygginvesteringar och är idag drygt 90 medarbetare, varav ca 60 stycken är projektledare. Projektavdelningen består idag av sju operativa enheter, en projektstödsenhet och en stabsenhet. Med anledning av vår tillväxt söker vi nu projektledare till Enköping, välkommen med din ansökan.

Om tjänsten
Du kommer som projektledare att självständigt leda investeringsprojekt inom området bygg/anläggning. Du ansvarar för genomförandet av byggprojekt med tillhörande infrastruktur, från tidigt skede till färdig byggnad/anläggning. Arbetet innebär medverkan i upphandling av konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för byggprojekt med kostnader och tid samt kund- och myndighetskontakter. I rollen ingår att vara beställaransvarig gentemot konsulter och entreprenörer. Arbetet innebär resor inom Sverige med anledning av att vi bedriver verksamhet i hela landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, byggteknik, väg och vatten alternativt är du gymnasieingenjör med inriktning samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att självständigt leda investeringsprojekt kopplat till bygg- och fastighetsbranschen med ansvar för tid, kostnad och funktion. Vidare har du en hög säkerhetsmedvetenhet, goda kunskaper i svenska i tal och skrift, god vana vid administrativa IT-system samt goda ledaregenskaper. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Har du god kunskap och praktisk erfarenhet av fastighets- och entreprenadjuridik, offentlig upphandling (LOU), samt erfarenhet av bygg- och anläggningslogistik från större byggprojekt är det till din fördel. Det är även meriterande med erfarenhet avseende kostnadsbedömning/anbudskalkylering i projekt samt erfarenhet av arbete i offentlig sektor av Fortifikationsverkets eller Försvarsmaktens verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver vara trygg, ha god samarbetsförmåga och ett kommunikativt arbetssätt. Du är dessutom drivande och initiativtagande. Det är viktigt att du har goda ledaregenskaper och är administrativt strukturerad.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Karlsson, tfn 010-44 44 105 eller rekryteringskonsult Åsa Malmqvist 072-2135944, Kajsa Björkman 072-04450633

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-08-21Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.