Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Provledare Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 23 Januari 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5212/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Analys och kontrollenheten inom Fortifikationsverket är en modern arbetsplats som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Huvudkontoret ligger i Eskilstuna och vi finns i mellansverige.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som Provledare hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Analys och kontrollenhetens huvudsakliga ansvarsområde är att leverera kvalitetssäkrade kontroller och analyser av skyddade anläggningar i syfte att klarlägga anläggningarnas krigsduglighet (KDU). Härvid kontrolleras uppfyllanden av brukarens anläggningskrav, driftsäkerhet och driftuthållighet. Enheten ansvarar dessutom för en stor del av den praktiska anläggningsutbildningen som genomförs internt.

Som Provledare på Analys och Kontrollenheten arbetar du i team om fyra till fem personer bestående av en provledare och specialister inom olika teknikområden. Du deltar aktivt i enhetens effektiviseringsarbete och är med och driver de förändringar som behöver genomföras inom ditt område. Du leder ditt team, planerar, förbereder och genomför egenkontroller och sammanställer resultatet av dessa, analyserar och distribuerar sedan efter genomförandet.

Stor mängd resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet. En resa varar i fyra till fem dagar normalt sett och vi eftersträvar god planering av förläggningen för dessa. Som Provledare är man även ansvarig för att under ett antal veckor per år utbilda medarbetare ute på anläggningsobjekt.

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du fortifikatorisk utbildning MAN/FORT alternativt har du annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från arbete med skyddade anläggningar och förmåga att sätta in dessa i en operativ taktisk betydelse samt värdera dem mot en modern hotbild. Du har även erfarenhet från arbetsledande befattning. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du även god kunskap om Försvarsmaktens verksamhet och dokumenterad anläggningsteknisk kunskap. Har du bred erfarenhet från tekniska utredningar inom relevanta områden är det en fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att ha en hög säkerhetsmedvetenhet och att vara analytisk kommer naturligt för dig. Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med att vara självständig och att arbeta flexibelt. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-01-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.