Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Ansökan senast: Söndag den 19 April 2020
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Ekonomienheten inom Fortifikationsverket är en modern arbetsplats som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som Redovisningsekonom hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ekonomienheten består idag av nio medarbetare och deras huvudsakliga ansvarsområde är att leverera en kvalitetssäkrad och tillförlitlig finansiell redovisning enligt gällande lagar och förordningar. De hanterar statsredovisning, anläggningsredovisning, likviditetsplanering samt kund- och leverantörsreskontra. De är även ansvariga för tertial- och årsbokslut samt månadsrapportering till Ekonomistyrningsverket.

Som Redovisningsekonom på Ekonomienheten ansvarar du för myndighetens moms- och skatteverksamhet, fakturering till kunder samt tidredovisning. I arbetsuppgifterna ingår löpande bokslut med avstämning av bland annat moms och upplupna intäkter. Du deltar även aktivt i enhetens effektiviseringsarbete och är med och driver de förändringar som behöver genomföras inom ditt område. Resor kan ingå i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet.

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du ekonomiutbildning på universitets eller högskolenivå alternativt har du relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du även erfarenhet av kvalificerat arbete inom fastighetssektorn eller arbetat i offentligsektor. Har du generellt goda systemkunskaper och är van att arbeta i Agresso är det en fördel.
Har du dessutom erfarenhet av fakturering samt kunskap och kvalificerad erfarenhet av flera olika typer av moms är det ännu bättre. Vidare utbildning inom skatt, moms eller redovisning är även det en fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara handlingskraftig och professionell kommer naturligt för dig. Arbetet ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med fokus på utveckling och att vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Redovisningschef Elina Karlsson, tfn 010-44 44 898 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 19 april. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.