Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Säkerhetssamordnare, Skövde

Säkerhetssamordnare, Skövde

Ansökan senast: Måndag den 7 September 2020
Ort: Skövde, Västra Götalands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att stödja och kontrollera säkerhetsskyddet inom Region väst och fullgöra de uppgifter myndigheten är ålagd enligt säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen, förskrifter mm. Du kommer även genomföra utbildning inom säkerhetsskyddsområdet och samverka med regionala och lokala säkerhetsorganisationer vid andra myndigheter inom regionen. Som säkerhetssamordnare ingår du i en grupp med sex säkerhetssamordnare där var och en arbetar inom respektive region. Samtliga säkerhetssamordnare arbetsleds av en enhetschef från huvudkontoret i Eskilstuna. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskyddsområdet eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet från arbete med säkerhetsskyddsfrågor samt kunskap om säkerhetsskyddslagstiftningen. Vidare har du goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med kunskaper om Försvarsmaktens föreskrifter om säkerhetsskydd. Det är även meriterande med signalskyddsutbildning. Vidare är det meriterande med erfarenhet av arbete vid statlig myndighet samt erfarenhet av revisionsarbete.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du en god kommunikatör med pedagogisk förmåga att förklara och förankra både skriftligt och muntligt. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga och intresse att finna lösningar till förbättringar och utveckling inom arbetsområdet. Rollen ställer höga krav på personlig integritet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Kristina Malmström, tfn 010- 44 44 284 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010-44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 7 september 2020. Intervjuer kommer att äga rum 22 september. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.