Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Säkerhetsskyddschef tillika Avdelningschef Säkerhetsavdelningen

Ansökan senast: Söndag den 2 Oktober 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3832/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en Säkerhetsskyddschef tillika avdelningschef till Säkerhetsavdelningen. Är du en erfaren chef som vill vara med och leda säkerhetsskyddet av Fortifikationsverket? Är du van att leda genom andra, trivs i en roll med tydligt fokus på utveckling och resultat? Strävar du efter en roll där det är viktigt att skapa och utveckla relationer och arbeta i en expansiv verksamhet? Är det dig vi behöver och oss som Du söker?

Vilka är vi och vad ska du göra?

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap och totalförsvarsförmåga. Vårt övergripande mål är att vara en nära partner för ökad försvarsförmåga. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken.

Det innebär att Fortifikationsverket befinner sig i ett starkt expansivt skede med stora investeringsvolymer för att fortsätta utveckla och bygga fastigheter och anläggningar inom försvarssektorn. Med en tydlig och aktiv förändringsledning inriktar vi verksamheten utifrån vår strategi och syn på styrning, ledarskap och ett aktivt medarbetarskap med den statliga värdegrunden som vägledning.

Nu söker vi dig som vill vara med och påverka denna utveckling genom att ta det övergripande verksamhetsansvaret för Säkerhetsavdelningen med cirka 25 medarbetare fördelade på 2 enheter, Säkerhetsskydd och Säkerhetsprövning och kontroll.

Rollen som chef för Säkerhetsavdelningen innebär ansvar för utvecklingen av verksamheterna ur både ett strategiskt och ett operativt perspektiv. I rollen ingår att du även är säkerhetsskyddschef för myndigheten.

Du kommer att inrikta, stödja samt följa upp myndighetens övergripande säkerhetsskyddsplanering. En viktig del i arbetet är att stödja organisationen i säkerhetsarbetet, att få in säkerhetsmedvetandet i det praktiska arbetet samt att underlätta för medarbetarna att göra rätt. Vidare att säkerställa lagefterlevnad både internt och i avtal som vi har med externa partners.

Arbetet innebär omfattande kontakter med våra partners och myndigheter i frågor av övergripande karaktär eller särskild betydelse. Rollen kräver ett starkt fokus på ledarskap, utveckling och resultat samt förmåga att bygga, utveckla och bevara goda relationer internt såväl som externt. Som avdelningschef är du direkt underställd generaldirektören och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kvalifikationer förvärvade på annat sätt som Fortifikationsverket bedömer som likvärdig, samt flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning. Du är utbildad säkerhetsskyddschef. Du är van att leda och nå resultat genom andra chefer. Du har erfarenhet av att strategiskt leda säkerhetsarbete i offentlig verksamhet samt har mycket goda kunskaper om säkerhetsområdets regelverk.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från säkerhetsarbete inom försvarssektorn, med kontaktnät och samverkanserfarenhet med andra myndigheter inom säkerhet och totalförsvar. Vidare så även om du har erfarenhet från säkerhetsarbete kopplat till informationssystem avsedda för säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är en ledare och chef med god förmåga att kommunicera och entusiasmera samt utveckla din personal. Du har förmågan att driva igenom säkerhetsfrågor genom att nå fram till chefer och medarbetare på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du har förmågan att göra väl avvägda bedömningar mellan säkerhetsskydd och verksamhetens behov. Du är trygg, har integritet, ser helhet och har strategisk höjd och analytisk förmåga.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med drygt 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Anställningsvillkor

Heltid, Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta, HR direktör Per-Olof Stålesjö tfn 010-44 44 571 eller rekryteringsspecialist Monica landmark, 010- 44 44 690.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast . Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.