Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Signalskyddschef, Eskilstuna

Ansökan senast: Måndag den 23 Maj 2022
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1464/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

 

Huvudsakliga uppgifter

För att möta utvecklingen och en utökad omfattning inom signalskyddet vid myndigheten rekryterar vi nu en signalskyddschef. I rollen som Signalskyddschef leder och utvecklar du signalskyddstjänsten inom Fortifikationsverket. I signalskyddet rapporterar du till avdelningschefen. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten. Vidare i din roll kommer du ansvara för signalskyddstjänsten inom myndigheten genom att:

  • ansvara för upprättande och förvaltning av myndighetens styrande och stödjande dokument inom signalskyddet
  • genomföra utbildningar
  • genomföra inventering och kontroller
  • hantera incidenter inom signalskyddet
  • delta i projektgrupper
  • delta i arbetet med myndighetens gemensamma säkerhetsplanering. 

Kvalifikationer

Relevant högskole- eller universitetsutbildning samt Signalskyddschefsutbildning. Du har erfarenhet av arbete med signalskydd vid statlig myndighet, tex som signalskyddschef, biträdande signalskyddschef, system-, nyckel- eller kortadministratör. Du har arbetat med sekretessbelagda och säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter och handlingar. Vidare har du erfarenhet med arbete av kontroll-/revisionsarbete. Körkort klass B är ett krav. 

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du är utbildad som civil signalskyddschef. Har du kunskap om försvarsmaktens föreskrifter rörande säkerhetsskydd och signalskydd är det till din fördel. Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling är det meriterande. 

Personliga egenskaper

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och kommer att värderas högt. Du har förmågan att prioritera och strukturera eget arbete och att löpande kunna följa upp flera parallella aktiviteter. Det är av vikt att bidra genom stort engagemang i syfte att utveckla signalskyddet och dess arbetssätt inom myndigheten. I din roll som Signalskyddschef är det mycket höga krav på noggrannhet och att skapa struktur. Vidare ser vi att du har en analytisk förmåga och finner dig lösningsorienterad samt att du är trygg som person och i din roll. Som Signalskyddschef ska du på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter såväl internt som i samverkan med andra myndigheter.

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Kristina Malmström, tfn 010-44 44 248 eller rekryteringskonsult Kajsa Björkman 072-450 06 33.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 23 maj 2022. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.