Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Signalskyddschef

Ansökan senast: Måndag den 17 April 2023
Ort: Stockholm eller Eskilstuna, Stockholms län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1353/2023

Om Fortifikationsverket

Eskilstuna eller Stockholm

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vill du växa med oss bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vilka är vi och vad ska du göra?   

Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. För att möta utvecklingen och en utökad omfattning inom signalskyddet vid myndigheten rekryterar vi nu en signalskyddschef. I rollen som Signalskyddschef leder och utvecklar du signalskyddstjänsten inom Fortifikationsverket. I signalskyddet rapporterar du till avdelningschefen. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Vidare i din roll kommer du ansvara för signalskyddstjänsten inom myndigheten genom att:
-ansvara för upprättande och förvaltning av myndighetens styrande och stödjande dokument inom signalskyddet
-genomföra utbildningar
-genomföra inventering och kontroller
-hantera incidenter inom signalskyddet
-delta i projektgrupper
-delta i arbetet med myndighetens gemensamma säkerhetsplanering

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning, eller annan relevant utbildning som motsvarar kravbilden som vi bedömer likvärdig, samt även utbildning som Signalskyddschef. Du har erfarenhet av arbete vid statlig myndighet, t.ex. som signalskyddschef, biträdande signalskyddschef, system-, nyckel- eller kortadministratör. Du har arbetat med sekretessbelagda och säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter och handlingar. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskap om försvarsmaktens föreskrifter rörande säkerhetsskydd och signalskydd. Det är också meriterande med utbildning inom säkerhetsområdet brett sett. Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling är det meriterande. Vidare är det till din fördel om du har erfarenhet av arbete med kontroll-/revisionsarbete. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du har förmågan att prioritera och strukturera ditt eget arbete och att löpande kunna följa upp flera parallella aktiviteter. Det är av vikt att du bidrar genom stort engagemang i syfte att utveckla signalskyddet och dess arbetssätt inom myndigheten. I din roll som Signalskyddschef ställs mycket höga krav på noggrannhet och att skapa struktur. Vidare ser vi att du har en analytisk förmåga och är lösningsorienterad samt att du är trygg som person och i din roll. Som Signalskyddschef ska du på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter såväl internt som i samverkan med andra myndigheter.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare. Placeringsort Eskilstuna eller Stockholm. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Anders Henningsson, tfn 010-444 51 79 eller rekryteringskonsult Monica Landmark 010-444 46 90.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000. 

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 17 april 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt Offentlighetsprincipen