Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Specialist BIM till Eskilstuna

Specialist BIM till Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 18 April 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 219/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom vår enhet, Anläggnings- och fastighetsteknik, finns kompetens som fordras för Fortifikationsverkets utvecklingsverksamhet och för att kunna stödja övriga organisationen med specialistkunskap. Vi förstärker nu vår specialistgrupp med kompetens inom området BIM.

Vi tar nu ytterligare ett kliv i att säkra dokumentationen och informationen som skapas i byggprojekt, investerings- och underhållsprojekt samt i fastighetsförvaltning, vilket stärker grunden för hållbar och effektiv utveckling och förvaltning.

I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla och implementera strategier, processer, informationsstrukturer och arbetssätt för effektiv informationshantering med ett livscykelperspektiv i hela bygg- och fastighetsförvaltningsprocessen. Du använder BIM som hjälpmedel och upprättar och implementerar styrande och stödjande dokument samt rutiner inom området. Arbetet är både projektspecifikt, men handlar även om generella processer och arbetsmetoder för att möta framtidens krav. Omvärldsbevakning är en naturlig del i arbetet liksom att stödja organisationen med specialistkunskap inom BIM-området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt annan examen från högskola som bedöms likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet inom BIM-området såväl strategiskt som operativt. Ditt arbete har gett dig mycket god förståelse för byggprocessens olika faser och fastighetsförvaltnings krav på informationsmodeller samt god kunskap om standarder för informationsmodeller och informationshantering. Din förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift är god. Svenskt medborgarskap och körkort klass B är ett krav.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med implementering av processer, informationsstrukturer och arbetssätt i fastighetsförvaltande organisation med byggherreroll. God vana av att använda programvaror för projektering, byggande och förvaltning inom fastighets- och anläggningsbranschen är också meriterande, liksom erfarenhet av att driva införandeprojekt inom BIM-området.

Utbildning med inriktning mot BIM är önskvärt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gärna tar en ledarroll, har god struktur i ditt arbete och är lösningsorienterad. Arbetet kräver att du kan växla mellan att arbeta självständigt och att arbeta tillsammans med andra. Du lyckas ha helhetsperspektiv utan att tappa detaljerna och du har förmågan att driva och ta egna initiativ. Vidare har du ett genuint intresse för digitalisering och teknikfrågor samt en vilja och drivkraft att utveckla och förbättra BIM-arbetet hos myndigheten.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Enhetschef Magnus Ågren, tfn 010-44 44 756 eller rekryteringsspecialist Maria Walde, tfn 010-44 45 338.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna

Tommy Eriksson, SEKO

Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 18 april. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.