Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Stabschef Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 2 April 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1086/2023

Om Fortifikationsverket

Avdelningen för utveckling och verksamhetsstöd består av flera enheter som arbetar med förutsättningsskapande verksamhet både på kort och lång sikt. Här finns enheter med kompetens inom fortifikatoriskt skydd, anläggningsteknik, fastighetsteknik, ekonomi, upphandling, service, dokumentation, IT och kvalitet. Avdelningen har expanderat de senaste två åren, och har du erfarenhet av att arbeta i ledande befattning för kvalificerad verksamhet är du välkommen med din ansökan!                               

Om oss och uppdraget
Avdelningen arbetar med ett brett spektrum av frågor från forskning och teknikutveckling till ekonomiredovisning och IT. Totalt består avdelningen av ca 160 medarbetare varav majoriteten är placerade i Eskilstuna. Avdelningen är liksom hela myndigheten under stark tillväxt.

Staben för avdelningen utveckling och verksamhetsstöd är en nybildad enhet som ansvarar för att stödja avdelningschefen i ledning men hanterar också frågor som omvärldsbevakning, fortifikatorisk utbildning, samarbetsprojekt och strategiska lokalfrågor. Idag finns sju medarbetare i staben.

Som stabschef arbetar du nära avdelningschefen, leder stabens arbete, har ekonomiansvar och arbetar i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer mot de mål som är uppsatta inom verksamhetsområdet. Du
är personalansvarig och förväntas utöva ett ledarskap baserat på dialog, förtroende och öppenhet. Du är även en central punkt för både inkommande och utgående uppgifter från avdelningen. I rollen ingår även deltagande i samverkan med övriga staber på myndigheten som genomförs regelbundet och du leder internberedningen som är beslutsforumet för avdelningen och tillser att beslut som ska fattas av generaldirektören bereds och föredras.

Dina kvalifikationer och egenskaper
Du har högskole- eller universitetsutbildning inom område vi bedömer relevant. Du har flerårig ledarerfarenhet av arbete i roll så som stabschef eller projektledare där du har haft ledande eller samordnande befattning med resultat-, budget- och personalansvar. Du har även erfarenhet av att lösa komplexa frågor med ett stort mått av samverkan. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god kompetens i administrativa IT-stödsystem. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om du har utbildning för stabs-, beredskaps- eller säkerhetsarbete. Det är även till din fördel med erfarenhet av arbete i statlig försvarsnära myndighet och om du har god kunskap gällande fastighetsbranschen. Vidare är det även meriterande med kunskap och erfarenhet inom nationellt spridd verksamhet eller verksamhet som hanterar känslig information.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en trygg och stabil ledare med god social kompetens, som skapar förutsättningar att uppnå goda resultat tillsammans med andra. Du är tydlig i din kommunikation och du ser till hela verksamheten i ditt strategiska arbetssätt. Du är utvecklingsorienterad med förståelse för vårt ansvar för investeringar, har kundernas behov i fokus samt drivs av att förbättra arbetssätt och processer samtidigt som du har en hög säkerhetsmedvetenhet. Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga avdelningar och god samarbetsförmåga och ett prestigelöst arbetssätt är en förutsättning för att lyckas med rollen.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 900 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Jan Kinnander, 010- 44 45 462 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, 010-44 44 913

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-04-02. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.