Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Stabschef Region Sydväst Halmstad

Ansökan senast: Söndag den 11 Juni 2023
Ort: Halmstad, Hallands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2790/2023

Om Fortifikationsverket

Region Sydväst har ett stort geografiskt område med regionkontor i Halmstad. Som Stabschef leder du den regionala staben och har det övergripande samordningsansvaret för att leda, planera och följa upp verksamheten mot uppsatta mål. Har du chefserfarenhet och har erfarenhet av arbete som ekonom eller fastighetsförvaltning är du välkommen med din ansökan!

Om oss och uppdraget
Du har personalansvar för cirka sex medarbetare och du är tillika ställföreträdande chef för regionen. I ditt arbete ingår bland annat att samordna verksamhetsplanering, ekonomisk uppföljning, miljö- och kvalitetsarbete, säkerhetsarbete samt att ansvara för samordning av kris- och beredskapsfunktionen inom regionen. Att bygga, utveckla och bevara goda relationer med kunder, andra myndigheter och övriga aktörer ingår även i rollen. Vidare ingår du i regionens ledningsgrupp. Resor förekommer i tjänsten.

Dina kvalifikationer och egenskaper
Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning inom exempelvis fastighetsförvaltning eller ekonomi alternativt annat område vi bedömer relevant. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av administrativa förvaltningsfrågor och av att arbeta i stödsystem inom områdena ekonomi, verksamhetsstyrning och/eller fastighetsförvaltning. Du har erfarenhet som chef med budget- och personalansvar i bygg- och/eller fastighetsbranschen. Du har även goda kunskaper i svenska. Resor förekommer i tjänsten varför körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av offentlig verksamhet samt beredskapsarbete. Vidare är det meriterande med erfarenhet av handläggning av miljö- och/eller säkerhetsfrågor. Det är även till din fördel om du har utbildning inom ledarskap, miljö och/eller säkerhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en trygg och stabil ledare med god social kompetens, som skapar förutsättningar att uppnå goda resultat tillsammans med andra. Du är tydlig i din kommunikation och har en god samarbetsförmåga. Du är lösningsorienterad med förståelse för verksamhetens behov samtidigt som du har en hög säkerhetsmedvetenhet och arbetar strukturerat. Ditt arbete sker i nära samarbete med hela regionen och god samarbetsförmåga och ett prestigelöst arbetssätt är en förutsättning för att lyckas med rollen.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 950 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Regionchef Malena Andersson, tfn 010- 44 44 903 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010- 44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-06-11. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.