Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

SUA-handläggare till Eskilstuna

Ansökan senast: Måndag den 19 Juni 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2235/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vill du växa med oss bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vilka är vi och vad ska du göra?   

Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken och det innebär att Fortifikationsverket växer. Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling.

Nu söker vi SUA-handläggare till Enheten för Säkerhet och kontroll i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Du kommer att handlägga alla förekommande ärenden inom SUA-området (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal) där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Arbetet innebär uppföljning, kontroll och rådgivning inom Fortifikationsverket och även mot externa SUA-godkända företag. Du kommer att genomföra kvalificerade bedömningar av företag och personer ur en säkerhetsaspekt, hantera säkerhetsskyddsavtal, ansökningar om registerkontroller, besökstillstånd och fototillstånd. I rollen ingår många kontakter med andra myndigheter och företag. Resor förekommer i arbetet.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdigt. Du har mycket god vana att arbeta i administrativa stödsystem och du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning. Har du erfarenhet av handläggning vid statlig myndighet samt kunskaper om Försvarsmaktens föreskrifter om säkerhetsskydd är detta också en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande, självständig, drivande och förtroendeingivande. Du arbetar strukturerat och har hög grad av ordningssinne. Arbetet kräver högt säkerhetsmedvetande och god kommunikationsförmåga på ett professionellt sätt då många externa kontakter förekommer i arbetet.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 990 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till provanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad. Placeringsorten är Eskilstuna.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Roger Thörnstrand tfn 010-44 44 512 eller Rekryteringsspecialist Monica Landmark, tfn 010-44 44 690.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 19 juni 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.