Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

SUA-handläggare

SUA-handläggare

Ansökan senast: Måndag den 27 Maj 2019
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi SUA-handläggare till Säkerhetsenheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att handlägga alla förekommande frågor inom SUA-området (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal) där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Arbetet innebär verksamhet inom hela myndigheten och även mot externa företag. Du kommer hantera säkerhetsskyddsavtal, ansökningar om registerkontroller, besökstillstånd och fototillstånd samt genomföra företagskontroller och säkerhetsutbildning. Du kommer även arbeta med utveckling av effektiva processer och arbetsmetoder inom området med bibehållet säkerhetsskydd. I rollen ingår rådgivning inom sakområdet internt och externt. Resor förekommer i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsfrågor samt arbetat med uppgifter som omfattas av sekretess. Du har god administrativ förmåga. Vidare har du goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning. Det är även meriterande med erfarenhet av handläggning av säkerhetsskyddsavtal vid statlig myndighet samt kunskaper om Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetsskyddstjänst. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar inför större grupper. 

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande, självständig, drivande och förtroendeingivande. Du arbetar strukturerat och har hög grad av ordningssinne. Du har förmåga och vilja att hitta lösningar till förbättringar och utveckling inom sakområdet. Arbetet kräver högt säkerhetsmedvetande och god kommunikationsförmåga på ett professionellt sätt då många externa kontakter förekommer i arbetet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Kristina Malmström, tfn 010- 44 44 284 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010 44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-27. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.