Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

SUA-handläggare

SUA-handläggare

Ansökan senast: Måndag den 23 Augusti 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Diarienr: 1798/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Nu söker vi en SUA-handläggare på visstidsanställningar till Enheten för Säkerhet och kontroll i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att handlägga alla förekommande ärenden inom SUA-området (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal) där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Arbetet innebär uppföljning, kontroll och rådgivning inom Fortifikationsverket och även mot externa SUA-godkända företag. Du kommer hantera säkerhetsskyddsavtal, ansökningar om registerkontroller, besökstillstånd och fototillstånd. I rollen ingår mycket kontakter med andra myndigheter och företag. Resor förekommer i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdigt. Du har mycket god kunskap av att arbeta i administrativa stödsystem som t.ex. Platina och Officepaketet. För den här tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och Körkort klass B.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning. Har du erfarenhet av handläggning vid statlig myndighet samt kunskaper om Försvarsmaktens föreskrifter om säkerhetsskydd är detta också en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande, självständig, drivande och förtroendeingivande. Du arbetar strukturerat och har hög grad av ordningssinne. Arbetet kräver högt säkerhetsmedvetande och god kommunikationsförmåga på ett professionellt sätt då många externa kontakter förekommer i arbetet.

Anställningsvillkor
Visstidsanställning på ca 20 månader. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Roger Thörnstrand tfn 010-44 44 512 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-08-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.