Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Systemförvaltare för Fastighetsstödsystem Eskilstuna

Systemförvaltare för Fastighetsstödsystem Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 16 Maj 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1877/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
IT-enheten är organiserad under Avdelningen för utveckling och verksamhetsstöd och ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet. Just nu är vi inne i ett utvecklings-och förändringsarbete, vilket innebär en successiv övergång från en traditionell IT-drift och förvaltning till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation med fokus på information och säkerhet. IT-enheten har bland annat som uppdrag att utveckla och samordna IT-stöden för att skapa förutsättningar för verksamheten att få det IT-stöd som verksamheten behöver på ett effektivt och säkert sätt. Inom förvaltningsobjektet Fastighet söker vi nu en systemförvaltare. Rollen ingår i gruppen IT-förvaltning, som idag består av ett antal systemförvaltare med ansvar för Fortifikationsverkets olika system.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Systemförvaltaren kommer att ansvara för ett antal olika system inom området Fastighet, både nuvarande systemet 3L Pro, men även det kommande system som är under framtagning. Som systemförvaltare för det nya systemet kommer du att bidra med kunskap vid anskaffning och implementering av ett nytt fastighetsstödsystem.
Du kommer att arbeta med kravanalys som att samla in och prioritera krav och skapar kravspecifikationer tillsammans med beställare i verksamheten, lösningsarkitekter och leverantörer. Kraven översätter du till tekniska lösningar inom området. I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Ansvar för årlig budgetering, uppföljning och prognos gällande kostnader för de system som ingår i området samt upprätthåller kontakter med systemleverantör
  • Löpande arbete med administration och konfiguration av de IT-stöd som ingår i området
  • Ansvar för att systemförvaltningsplan, inklusive tidplan för nya versioner för respektive system, upprättas och uppdateras
  • Ansvarar för att drifts-, support- och serviceavtal för varje system är aktuella och följs
  • Delta i projekt och uppdrag gällande vidareutveckling av systemen
  • Delta i processarbetet och bidra till ständiga förbättringar

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning med IT-riktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt några års erfarenhet av att arbeta som systemförvaltare eller motsvarande.
Du har god erfarenhet av att arbeta med kravhantering vilket innebär insamling, analys, prioritering och exekvera krav. Du har även god erfarenhet av system och acceptanstest samt arbete med system i Windowsmiljö och arbete med SQL-databaser. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärskar engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du erfarenhet av arbete enligt någon etablerad förvaltningsmodell samt erfarenhet av att arbeta processorienterat. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med agila metoder och ramverk eller leda och driva uppdrag. Har du dessutom erfarenhet av arbete med fastighetstödsystem och erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är det ännu bättre.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara strukturerad, kvalitetsmedveten och analytisk kommer naturligt för dig. Du är en serviceinriktad, kommunikativ och lyhörd lagspelare som kan bemöta användare och övriga medarbetare på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel. Du gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv. Du är också drivande och har en hög förmåga att arbeta självständigt.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta tf IT-chef Ella Kilim tfn 010- 44 44 981 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-05-16. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen