Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Systemförvaltare HR och kommunikationssystem Eskilstuna

Systemförvaltare HR och kommunikationssystem Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 15 Augusti 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 1878/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som Systemförvaltare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom förvaltningsprodukterna personal och kompetens, intern och extern kommunikation samt samverkan och projekt söker vi nu en systemförvaltare med ansvar för de system som hör till dessa, däribland e-learning, intern- och externwebb och verktyg för digital samverkan. Du arbetar med att upprätta testplaner och kravanalys som att samla in och prioritera krav och skapar kravspecifikationer tillsammans med beställare i verksamheten, lösningsarkitekter och leverantörer. Du administrerar ärenden och arbetar med support samt planerar och leder olika uppdrag samt deltar i större projekt. Du är även ansvarig för att upprätta systemförvaltningsplaner samt se till att drifts-, support- oc serviceavtal för varje system är aktuella och följs. Systemförvaltare ingår i gruppen IT-förvaltning som idag består av ett antal systemförvaltare med ansvar för Fortifikationsverkets olika system. Rollen kommer även att ha nära samverkan med kravställare och användare i verksamheten.

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning med IT-riktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt några års erfarenhet av att arbeta som systemförvaltare eller motsvarande. Du har god erfarenhet av att arbeta med kravhantering vilket innebär insamling, analys, prioritering och exekvera krav. Du har även god erfarenhet av system och acceptanstest samt arbete med system i Windowsmiljö och arbete med SQL-databaser. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärskar engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du erfarenhet av arbete enligt någon etablerad förvaltningsmodell samt erfarenhet av att arbeta processorienterat. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med agila metoder och ramverk eller leda och driva uppdrag. Erfarenhet av arbete med diariesystem eller system för digital samverkan, projektportal, projektverktyg eller liknande. Har du dessutom erfarenhet av arbete med system inom HR samt intern- och externwebb och erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är det ännu bättre.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är strukturerad, kvalitetsmedveten och analytisk samt har en god prioriteringsförmåga. Du är en kommunikativ och lyhörd lagspelare som kan bemöta användare och övriga medarbetare på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel. Du gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv. Du är drivande och har en hög förmåga att arbeta självständigt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta tf IT-chef Ella Kilim tfn 010- 44 44 981 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-08-15. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen