Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Teknikchef Boden

Teknikchef Boden

Ansökan senast: Måndag den 7 December 2020
Ort: Boden, Norrbottens län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba som Teknikchef på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du som teknikchef ska självständigt leda Teknikenheten i Region Norr. Det innebär att du kommer att ha det övergripande samordningsansvaret för att planera, leda och följa upp verksamheten mot uppsatta mål. Du har personalansvar för ca tio medarbetare och ingår i regionens ledningsgrupp.

I ditt arbete ingår bland annat att driva och samordna vår projektverksamhet avseende underhåll och reinvesteringar samt den tekniska utvecklingen inom regionen. Du ansvarar även för verksamhetens ekonomiska uppföljning från budgetering till slutdokument. Att bygga, utveckla och bevara goda relationer med kunder, andra myndigheter och övriga aktörer ingår även i rollen. Resor förekommer i tjänsten

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- YH- eller gymnasieingenjörsutbildning. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet och kompletterande utbildningar inom bygg- och fastighetssektorn som vi bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet som chef med budget- och personalansvar inom relevant område. Du har goda datakunskaper. Resor förekommer i tjänsten varför körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med utbildning inom projektledning samt chef- och ledarskap. Vi ser gärna även att du har dokumenterad erfarenhet av bygg och byggprojektledning samt därtill kopplade regelverk.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och drivande. Du har mycket goda ledaregenskaper samt god kommunikations- och organisationsförmåga. Arbetet kräver hög grad av affärsmässighet samt förmåga till prioritering och beslutsfattande.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Placeringsort Boden. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Regionchef Håkan Tano, tfn 010- 44 44 485 eller HR-specialist Helén Alenfors, tfn 010- 44 44 256.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-12-07. Ange referensnummer 4675/2020. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen