Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Totalförsvarsplanerare

Totalförsvarsplanerare

Ansökan senast: Måndag den 2 Mars 2020
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med Fortifikationsverkets beredskapssystems uppbyggnad och införande inklusive krigsplanläggning och krigsorganisering utifrån myndighetens uppgifter inom totalförsvaret. Tillsammans med myndighetens beredskapsstrateg ansvara för arbetet med planering av myndighetens kris- och beredskapsförmåga samt inrättande av beslutad krigsorganisation. Svara för att myndighetens ledning samt organisation har den kunskap och de färdigheter som fodras samt öva och pröva myndighetens förmåga i hela skalan från kris till högsta beredskap. Arbetet innebär interna och externa kontakter på myndighetsnivå. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitet/högskoleutbildning eller motsvarande inom adekvat område . Du har flerårig erfarenhet av kravfångst, organisationsarbete samt stabsarbete. Du har vidare erfarenhet av arbete med skyddsvärd information samt regelstyrd delgivning av densamma inom lagstiftningsområdet för Försvarssekretess (OSL 15§). Vidare har du goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med Officersutbildning nivå OF3-OF5. Det är även meriterande med erfarenhet av organisationsvärdering och organisationsutveckling samt erfarenhet från andra myndigheter inom försvarssektorn. Vidare är det meriterande med ett väletablerat nätverk på central nivå hos kravställande myndigheter.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och resultatorienterad. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga samt hög integritet. Arbetet förutsätter att du har förmåga att självständigt driva frågor och uppdrag samt att aktivt följa utvecklingen inom området. Du har en utvecklad problemlösningsförmåga och förmåga att skapa fokus och överblick i ditt arbete.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning under två år. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta beredskapsstrateg Tomas Svanfeldt, tfn 010- 44 44 661 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-03-02. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.