Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Utbildningsadministratör Stockholm – vikariat halvtid

Ansökan senast: Söndag den 9 April 2023
Ort: Stockholm, Stockholms län
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Diarienr: 1827/2023

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en utbildningsadministratör till Stockholm. Arbetet är ett vikariat. Utbildningsverksamheten befinner sig i ett spännande läge där vi nyligen implementerat ett nytt kompetensförsörjningssystem och LMS. Vill du arbeta i den centrala utbildningsverksamheten i en spännande myndighet i stark tillväxt? Har du flerårig erfarenhet av administration? Läs i så fall mer nedan och sök vårt vikariat!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Som utbildningsadministratör på Fortifikationsverket kommer du att arbeta i den centrala utbildningsverksamheten som ingår i HR-avdelningen. Vi är fyra medarbetare; en utbildningsadministratör, en digital utbildningsproducent, en utbildningssamordnare samt en utbildningsansvarig som leder och fördelar arbetet. HR-avdelningen består av 18 personer där HR- och rekryteringsspecialister samt strategiska kommunikatörer ingår. Din närmaste chef är HR- och kommunikationsdirektören.

Ditt uppdrag blir att administrera och strukturera vår interna kursadministration på myndigheten. Detta görs i vårt nya kompetensförsörjningssystem och LMS. Du kommer även arbeta i vissa centrala projekt med utbildningsadministrering.

Exempel på fler arbetsuppgifter är:

  • Vara administratör och support för vårt kompetensförsörjningssystem och LMS.
  • Lägga upp kurstillfällen, administrera kursdeltagande, registrera certifikat etc. i vårt LMS.
  • Administrera och dokumentera utbildningsprojekt i samarbete med övriga på enheten.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning kompletterad med arbetslivserfarenhet från administration på myndighet. Du är bekant med att hantera olika system i myndighet såsom exempelvis ärendehanteringssystem samt en kännedom om hantering av allmänna handlingar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt innehar körkort, klass B.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning såsom yrkeshögskoleexamen. Erfarenhet av administration kopplat till utbildning och eller erfarenhet av administration hos offentlig arbetsgivare är meriterande.

 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som Utbildningsadministratör kommer du ha många kontakter med chefer, medarbetare och andra enheter där du behöver vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer. Du trivs också och är van vid att ta egna initiativ och att driva och strukturera uppgifter utifrån vad som behöver prioriteras. Rollen är varierande och vi söker dig som är både lösningsorienterad, kan behålla lugnet och vid behov har modet att säga ifrån. Sammanfattningsvis söker vi dig som samarbetar väl och har fokus på det gemensamma målet. Välkommen med din ansökan! 

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Vikariat halvtid. Tillträde enligt överenskommelse och fram till 2024-06-30. Svenskt medborgarskap krävs eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta utbildningsansvarig Linda Dyrén, 010-44 44 897 eller Rekryteringskonsult, Kajsa Björkman 072-4500633 eller Åsa Malmqvist 072-2135944.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 april 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.