Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Utbildningssamordnare Stockholm

Ansökan senast: Söndag den 29 Januari 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5017/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en utbildningssamordnare till Stockholm. Utbildningsverksamheten befinner sig i ett spännande läge där vi kommer införa ett nytt LMS, digital utbildningsplattform, under 2023. Vill du arbeta i den centrala utbildningsverksamheten i en spännande verksamhet i stark tillväxt?  Har du flerårig erfarenhet av samordnande roll i större projekt eller organisation i utbildningsrelaterad verksamhet? Läs i så fall mer nedan och sök vår nya tjänst!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Som utbildningssamordnare på Fortifikationsverket kommer du att arbeta i den centrala utbildningsverksamheten som ingår i HR-avdelningen. Vi är idag tre medarbetare; en utbildningsadministratör, en digital utbildningsproducent samt en utbildningsansvarig som leder och fördelar arbetet. HR-avdelningen består av 18 personer där HR- och rekryteringsspecialister samt strategiska kommunikatörer ingår. Din närmaste chef är HR- och kommunikationsdirektören.

Ditt uppdrag blir att samordna och strukturera rutiner kopplat till myndighetens kompetensutveckling. Du kommer arbeta brett i centrala projekt med samordning och administration av utbildningsrelaterade aktiviteter såsom interna och externa utbildningar.

Exempel på fler arbetsuppgifter är:

  • Utveckla interna rutiner för kvalitetssäkring av externa kurser.
  • Samordna och utveckla ett leverantörsregister för våra externa kursbehov.
  • Vara delaktig i utbildningsprojekt kopplat till implementering av vårt nya fastighetssystem som påbörjas under 2023.
  • Samordna och sammanställa utbildningsbehov inom vår största avdelning, Förvaltningsavdelningen, samt se till att utbildningar utförs enligt gällande lagar och föreskrifter.
  • Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom utbildningsverksamheten exempelvis arbete med och utveckling av vår utbildningsportfölj och projekt kopplat till det.   

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning kompletterad med utbildning eller arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Vidare krävs det flerårig erfarenhet av arbete med samordning och/eller administration i större projekt med många kontaktytor. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt innehar körkort, klass B.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning såsom yrkeshögskoleexamen inom exempelvis administration eller pedagogik.  Det är också meriterande med erfarenhet från liknande roll i en större organisation, från pedagogisk verksamhet, från bygg- och fastighetsbranschen. Erfarenhet av att ha arbetat inom en organisation med höga krav på säkerhet och behörighetsutbildad personal ser vi också som meriterande.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som Utbildningssamordnare kommer du ha många kontakter med chefer, medarbetare och andra enheter där du behöver vara duktig på att kommunicera i tal och skrift. Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer. Du trivs också och är van vid att ta egna initiativ och att driva och strukturera uppgifter utifrån vad som behöver prioriteras. Rollen är varierande och vi söker dig som är analytisk och lösningsorienterad samt kan behålla ett helikopterperspektiv i det dagliga arbetet, även när trycket är högt. Du har integritet, behåller lugnet och vid behov har modet att säga ifrån. Sammanfattningsvis söker vi dig som samarbetar väl och har fokus på det gemensamma målet. Välkommen med din ansökan! 

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta utbildningsansvarig Linda Dyrén, 010-44 44 897 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 januari. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.