Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Utvecklingsingenjör-Brand Stockholm eller Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 14 November 2021
Ort: Stockholm eller Eskilstuna, Stockholms län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3597/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en utvecklingsingenjör- brand med placering i Stockholm eller Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att utveckla myndighetens brandskyddsarbete. Du är även en del av Fastighetsstaben vilket innebär projektledning, utvecklande av processer och arbetssätt samt bistå som expert i olika forum inom ditt specialistområde. En del av tjänsten innebär också ansvar för att styra, följa upp samt samordna det systematiska brandskyddsarbetet på myndigheten. Det innefattar organisationens arbetssätt samt fastighetsbeståndet. Tjänsten innebär också att  samverka med övriga brandkompetenser inom myndigheten exempelvis gällande strategisk utveckling och forskning. Vidare samverkar du med Försvarsmakten och berörda myndigheter i dessa frågor. Tjänsten förutsätter att du kan verka självständigt, formulera och lösa problem samt genomföra uppgifter inom givna tidsramar. Tjänsten innebär en del resor. Tjänsten är säkerhetsklassad. Det kan även bli aktuellt att ingå som tjänsteman i beredskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som ingenjör eller inspektör. Du har även dokumenterad arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer relevant. Du har erfarenhet av arbetsuppgifter som rör Lagen om skydd mot olyckor, Lagen om extraordinära händelser samt krisberedskap. Vidare har du goda kunskaper i både svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Har du erfarenhet av arbete i statlig myndighet och/eller försvarssektorn är det till din fördel. Det är även meriterande om du är utbildad Brandingenjör eller har utbildning och/eller erfarenhet i Projektledning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är drivande och har en hög förmåga att arbeta självständigt. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten, initiativtagande och analytisk samt har en god prioriteringsförmåga. Vidare är du en kommunikativ och lyhörd lagspelare med god samarbetsförmåga som trivs i en dynamisk miljö och är flexibel. Dessutom gillar du utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef FA-Stab Ulrika Högberg 010-44 45 165  eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-11-14. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.