Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Utvecklingsingenjör Produkt, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 29 Januari 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 5366/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en utvecklingsingenjör Produkt till enheten för Fortifikatoriskt skydd. Vill du arbeta med utveckling av skyddsprodukter och bidra med kompetens i en spännande verksamhet i stark tillväxt? Läs vidare och ansök redan idag.

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Enheten Fortifikatoriskt skydd är en del av avdelningen Utveckling och Verksamhetsstöd på huvudkontoret i Eskilstuna. Enheten ansvarar för den fortifikatoriska kompetensen och för att ta fram skyddslösningar och skyddsprodukter samt för att ge tekniskt stöd till totalförsvaret. Vi är cirka 20 medarbetare i rollerna utvecklingsingenjörer, specialister, uppdragsledare och enhetschef. Hos oss finns ett gott arbetsklimat som präglas av stort ansvarstagande och förståelse för att arbeta i en miljö med hög sekretess.

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du arbeta med att utveckla nya skyddsprodukter för att höja skyddsförmågan. I arbetsuppgifterna ingår produktutveckling i CAD och PDM-verktyg. Du har många kontaktytor internt och externt och arbetet innebär mycket samarbeten med dessa för att nå uppsatta mål. Arbetet innebär också självständigt arbete och resor i tjänsten förekommer. 

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med inriktning konstruktion, maskinteknik, innovationsdesign eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är också ett krav att du har arbetslivserfarenhet inom produktutveckling där du använt dig av CAD- och PDM-program som du har goda kunskaper i.

Det är meriterande med civilingenjörsutbildning inom maskinteknik eller motsvarande. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av arbete inom försvarssektorn eller industrin.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självständig och ansvarstagande med en god analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta i en roll som ställer krav på flexibilitet och har förmågan att skapa goda samarbeten och relationer. Du är strukturerad och ordningsam samt hanterar stress på ett konstruktivt sätt.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 900 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Leif Söderros, tfn 010-44 44 634  eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 januari 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.