Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Utvecklingsledare Kris och beredskap

Utvecklingsledare Kris och beredskap

Ansökan senast: Måndag den 16 December 2019
Ort: Placeringsort enligt överenskommelse, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer få vara med i beredskapssystemets uppbyggnad inom Förvaltningsavdelningen. Du kommer även vara del i införandet av kris- och beredskapsplanläggning samt organisering utifrån myndighetens roll inom totalförsvaret. Tillsammans med vår beredskapsstrateg och totalförsvarsplanerare kommer du att arbeta med att planera samt genomföra arbetet med myndighetens kris och beredskapsförmåga samt inrättande av beslutad krisorganisation inom Förvaltningsavdelningen. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av kravfångst, organisationsarbete samt stabsarbete. Du har erfarenhet av arbete med skyddsvärd information samt regelstyrd delgivning av densamma inom Försvarssekretess. Vidare har du goda datakunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med Officersutbildning nivå OF3 eller OF4. Det är även meriterande med erfarenhet av organisationsvärdering och organisationstutveckling samt erfarenhet från andra myndigheter inom försvarssektorn. Det är även meriterande med ett väl utarbetat nätverk på regional och eller central nivå hos kravställande myndigheter och/eller ledningsnivå.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du analytisk och har ett strukturerat arbetssätt och förmåga och intresse att finna lösningar till förbättringar och utveckling inom arbetsområdet. Rollen ställer höga krav på personlig integritet och att självständigt kunna driva frågor och uppdrag.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning under 2 år. Placeringsort efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Tobias Johansson, tfn  010- 44 44 896 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010-44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-12-16. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen