Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Verksamhetscontroller

Ansökan senast: Söndag den 5 December 2021
Ort: Eskilstuna/Stockholm, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2520/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen

Ledningsstaben består av tre enheter, Fastighetsutveckling, Planering och Styrning med ansvar för styrning, samordning och uppföljning av myndighetens verksamhet och ekonomi samt av planer för investering, vidmakthållande och avyttring. Vidare ansvarar staben för strategisk ledning och samordning av myndighetens försvarsplanering, kris- och beredskapsfrågor samt fastighetsutveckling. Styrningsenheten består av 8 medarbetare och ansvarar för myndighetens verksamhetsplan och verksamhetsuppföljning, centrala ekonomi- och finansfrågor, kontakter med Regeringskansliet och verkets compliancefunktion.

Till styrningsenheten söker vi nu en Verksamhetscontroller. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller ansvarar du för kontakter med departement via regeringskansliet och andra myndighetskontakter. Rollen upprätthåller även en kvalitetssäkrande funktion för vår återrapportering av uppdrag i regleringsbrev och övriga regeringsuppdrag samt stödjer vår interna styrning och kontroll. Det är en betydelsefull roll som syftar till att bidra till bra samarbeten för att främja effektivitet i vår produktion. Lösningar är inte alltid givna eller definierade och kräver ofta nytänkande. Dina närmaste kollegor är de controllers och den compliance ansvarig som finns på enheten samt controllers i andra olika delar av verksamheten. Det finns också en ekonomienhet som ansvarar för löpande redovisning samt att sammanställa bokslut.

Styrningsenheten arbetar nära GD med verksövergripande styrning. Tempot är högt och du får ta stort eget ansvar, men vi hjälps åt så att alla delar av livet ska få plats. För att trivas behöver du gilla att ha många kontakter och vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Du får också chansen att vara med och utveckla styrningen i en tid då vår verksamhet växer och står inför det viktiga uppdraget att bidra till en stärkt försvarsförmåga.

Kvalifikationer

För den här tjänsten söker vi dig som har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning statsvetenskap eller har annan för tjänsten relevant högskoleutbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet är ett krav, varav flera års erfarenhet avser arbete på regeringskansliet eller i nära kontakter med regeringskansliet. Du har kännedom om den statliga budgetprocessen och dess olika steg. Du är van att analysera olika typer av underlag och har erfarenhet av och trivs med ett arbete som innebär att skriva rapporter och underlag samt granska textmassor. Det är en viktig roll för myndigheten så du är senior i din profession.

Meriterande kvalifikationer 

Meriterande för den här rollen är om du tidigare har erfarenhet av försvarsmaktsrelaterade frågor. Även erfarenhet av verksamhets- och myndighetsstyrning och arbete med årsredovisning är meriterande, liksom erfarenheter inom fastighets- eller byggbranschen. 

Personliga egenskaper 

För den här tjänsten kommer dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som är ansvarstagande, har god initiativförmåga och är handlingskraftig. Du är administrativt strukturerad, har en god kommunikations- och organisationsförmåga är analytiskoch flexibel. Ditt arbete bedriver du självständigt samtidigt som det är viktigt att du är en lagspelare då vi inom enheten och staben har ett nära samarbete med varandra.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad. Placering i Stockholm, Eskilstuna eller annan ort enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Rebecka Westerberg 010-44 44 449 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010-44 44 983

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman Ledarna, Tommy Eriksson SEKO, Karin Alm SACO, samtliga representanter nås via vår växel tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 5 december 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.