Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Verksamhetscontroller, Eskilstuna

Verksamhetscontroller, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 15 Augusti 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2520/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen

Ledningsstaben består av tre enheter, Fastighetsutveckling, Planering och Styrning med ansvar för styrning, samordning och uppföljning av myndighetens verksamhet och ekonomi samt av planer för investering, vidmakthållande och avyttring. Vidare ansvarar staben för strategisk ledning och samordning av myndighetens försvarsplanering, kris- och beredskapsfrågor samt fastighetsutveckling.

Till styrningsenheten söker vi nu en Verksamhetscontroller. 

Styrningsenheten består av 8 medarbetare och ansvarar för myndighetens verksamhetsplan och verksamhetsuppföljning, centrala ekonomi- och finansfrågor, kontakter med Regeringskansliet och verkets compliancefunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Verksamhetscontrollern ger underlag för styrning och uppföljning av leveransen till våra partners. Rollen bidrar till effektivitet i vår produktion genom delaktighet i att utveckla processer inom verksamhetsstyrning. Lösningar är inte alltid givna eller definierade och kräver ofta nytänkande. Som verksamhetscontroller arbetar du med verksamhetsstyrning, analyser, utredningar, utveckling och du har kontakter inom olika verksamheter. Du arbetar också med hemställan och rapporter till regeringen samt att besvara remisser.

Kvalifikationer 

För den här tjänsten söker vi dig som är civilekonom, statsvetare eller har annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som controller, revisor eller ekonom där verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning ingått. Du är van att analysera olika typer av underlag och du har erfarenhet av och trivs med ett arbete som innebär att skriva rapporter. Tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet är ett krav.

Meriterande kvalifikationer

Meriterande för den här rollen är om du tidigare har jobbat nära politiken och skrivit fram underlag/rapporter till dem. Har du exempelvis arbetat på eller gentemot regeringskansliet är det fördelaktigt. Erfarenhet av arbete med årsredovisning i statlig myndighet är också meriterande, likaså om du har erfarenhet från fastighets- eller byggbranschen.

Personliga egenskaper

De egenskaper som vi värdesätter i den här rollen är att du är strukturerad och har en hög grad av ansvarskänsla. Du driver ditt arbete på ett självständigt sätt, är analytisk, har god planeringsförmåga och är duktig på att förmedla dina kunskaper till andra. Samtidigt är det viktigt att du är en lagspelare då vi inom enheten och staben har ett nära samarbete med varandra. Du har en förmåga att förankra beslut, nya metoder etc. hos berörda på ett bra sätt. Du värdesätter och bidrar till en kultur som genomsyras av tillit och ett serviceinriktat arbetssätt. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Rebecka Westerberg 010-44 44 449 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand tfn 010-44 44 983

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO,  Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast i 2021-08-15. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.