Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Verksamhetssamordnare, Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 2 April 2023
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 4951/2022

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker en verksamhetssamordnare till Fastighetsutvecklingsenheten. Har du arbetat med budget, prognos och rapportering? Trivs du med ett arbeta där du stöttar andra och har en roll som innebär mycket administration samt beredning av ärenden? Har du erfarenhet av fastighetsbranschen? Då är det dig vi behöver! Läs vidare och se om det är oss du söker. 

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Fortifikationsverkets uppdrag är att drifta, underhålla, förvalta, förvärva och bygga fastigheter som framförallt Försvarsmakten använder i sin verksamhet.

Fortifikationsverkets har sitt huvudkontor i Eskilstuna där ledningen för verket i huvudsak är stationerade.  Fastighetsutvecklingsenheten ingår i ledningsstaben och ansvarar bla för Fortifikationsverkets samtliga fastighetstransaktioner.  Detta innebär i praktiken både förvärv för nyetablering eller vid befintliga etablissemang och avyttring genom försäljning. Enheten svarar även för lantmäterifrågor, arkitektur samt hantering av Oexploderad Ammunition (OXA). Fastighetsutvecklingsenheten har 14 medarbetare varav 5 är projektledare som är geografiskt placerade på olika platser i landet.

Till Fastighetsutvecklingsenheten söker vi nu en verksamhetssamordnare. 

Som verksamhetssamordnare är du delaktig i planering och rapportering och arbetet sker i nära samarbete med enhetschef, fastighetscontroller och verksamhetssamordnare.

Du kommer ansvara för stabens interna beredningar samt vara huvudansvarig för enhetens administration. Som verksamhetssamordnare ansvarar du även för enhetens budget samt prognosarbete. Därtill är du expert i ärendehanteringssystemet och deltar i det interna processarbetet. Du är enhetens kontaktperson kring arkiveringsfrågor samt ansvarar för ekonomisk hantering och uppföljning av fastigheter inom enhetens ansvarsområde.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har en slutförd gymnasieutbildning med administrativ eller ekonomisk inriktning eller har motsvarande kompetens för tjänsten förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig, gärna inom ekonomiområdet. Du har aktuell erfarenhet av att arbeta i en administrativ roll i en större organisation. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning med administrativ eller ekonomisk inriktning. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet och att du har intresse för totalförsvarsfrågor. Det är även fördelaktigt om du har arbetat med motsvarande arbetsuppgifter inom fastighetsbranschen

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tar du egna initiativ och har god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du är administrativt strukturerad samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi söker dig som har en slutförd gymnasieutbildning med administrativ eller ekonomisk inriktning eller har motsvarande kompetens för tjänsten förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig, gärna inom ekonomiområdet. Du har aktuell erfarenhet av att arbeta i en administrativ roll i en större organisation. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning med administrativ eller ekonomisk inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet samt erfarenhet av Fortifikationsverkets verksamhet. Det är även fördelaktigt om du har arbetat med motsvarande arbetsuppgifter inom bygg- och/eller fastighetsbranschen

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 950 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacering.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Karl-Martin Svärd, tfn 010- 44 44 844 eller Rekryteringsspecialist Sonja Sand, tfn 010- 44 44 983.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-04-02. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.