Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Verksamhetsutvecklare Eskilstuna eller Stockholm

Ansökan senast: Tisdag den 24 Maj 2022
Ort: Eskilstuna eller Stockholm, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 2183/2022

Om Fortifikationsverket

Enheten Kvalitet och Miljös huvudsakliga ansvarsområden är att styra, samordna, följa upp och utveckla myndighetens ledningssystem, processarbete samt frågor som berör klimat, energi, miljö, internationella samarbeten, myndighets- och sektorsövergripande omvärldsbevakning.

Om tjänsten
Enheten sammanhåller och utvecklar arbetet med myndighetens utvecklingsplan. Vidare leder och sammanhåller enheten myndighetens kvalitets- och miljöledning, externa och interna verksamhetsrevisioner, processutveckling, avvikelse- och förbättringshantering samt lagar och bindande krav. Enheten deltar i gränsytan för myndighetsövergripande externa kontakter i frågor inom enhetens ansvarsområden. Inom enheten finns individuella kompetenser för funktionsansvar inom kvalitet, miljö, klimat, energi, informationssäkerhet och därigenom förenlig verksamhetsutveckling både inom och utanför myndighetens beslutade utvecklingsplan.
Som verksamhetsutvecklare arbetar du aktivt och självständigt med att löpande analysera verksamheten och har en förmåga att omsätta dina idéer till handlingsinitiativ.
Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • att vara initiativtagare till utvecklingsinitiativ och leda kartläggningar, workshops, förstudier och liknande
  • projektleda verksamhetsutvecklingsprojekt och utvecklingsinitiativ genom att sammanhålla tvärfunktionella arbetsgrupper
  • leda strukturerade problemlösningsinsatser, utredningar och analyser som syftar till utveckling av enade arbetssätt inom myndigheten
  • bidra aktivt i enhetens kvalitets- och miljöledningsarbete och andra ansvarsområden
  • föreslå relevanta KPI i verksamheten

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du högskole- eller universitetsutbildning med av arbetsgivaren bedömd relevant inriktning samt utbildning och erfarenhet från ledande och utvecklingsorienterade arbete såsom projekt- eller produktionsledare, verksamhetsutvecklare, kvalitetssamordnare- eller chef. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är till din fördel om du har utbildning inom något eller några av följande områden: projektledning, förändringsledning, miljö, klimat, energi eller KMA inom bygg och/eller fastighetsförvaltning. Har du dessutom utbildning i intern verksamhetsrevision eller relevant försvarsrelaterat område är även det meriterande.
Har du kunskap eller arbetslivserfarenhet från fastighets- eller offentlig sektor, verksamhet certifierad enligt ISO 9001 eller 14001 eller verksamhet som är spridd nationellt är det till din fördel. Erfarenhet från att arbeta med säkerhetsklassad information eller roller relaterade till styrning och uppföljning på myndighetsnivå exempelvis verksamhetsutveckling i gränssnittet mellan verksamhet och IT är även det meriterande.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver vara strukturerad, resultatorienterad och ha lätt för att föra fram din talan. Att ha en hög säkerhetsmedvetenhet kommer naturligt för dig samtidigt som du är analytisk och problemlösande. Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs att arbeta flexibelt. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar vid Fortifikationsverket innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta chef för enheten Kvalitet och miljö, Heikki Virolainen 010- 44 44 737 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-05-24. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.