Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

VVS-ingenjör Eskilstuna

VVS-ingenjör Eskilstuna

Ansökan senast: Söndag den 3 Oktober 2021
Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3417/2021

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Analys och kontrollenheten inom Fortifikationsverket är en modern arbetsplats som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Huvudkontoret ligger i Eskilstuna.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som VVS-ingenjör hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Analys och Kontrollenhetens huvudsakliga ansvarsområde är att leverera kvalitetssäkrade kontroller och analyser av skyddade anläggningar i syfte att klarlägga anläggningarnas krigsduglighet (KDU). Härvid kontrolleras uppfyllanden av brukarens anläggningskrav, driftsäkerhet och driftuthållighet. Som VVS-ingenjör på Analys och Kontrollenheten arbetar du i team om fyra till fem personer som genomför kontroll och uppföljning av anläggningar. Du deltar aktivt i enhetens effektiviseringsarbete och är med och driver de förändringar som behöver genomföras inom ditt område. Dina arbetsområden kommer främst att vara VVS, kyla och SRÖ. Stor mängd resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet. Resorna omfattar både att resa självständigt och i grupp. En resa varar i fyra till fem dagar normalt sett och vi eftersträvar god planering av förläggningen för dessa.

Kvalifikationer
För den här tjänsten är du utbildad sjö eller högskoleingenjör alternativt har du annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har även någon eller några av följande utbildningar, VVS, kyl samt SRÖ-utbildning. Du har flerårig och bred teoretisk och praktisk erfarenhet av ovanstående fack. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du även god kunskap om Försvarsmaktens verksamhet samt erfarenhet från arbete med VVS, kyla och SRÖ från kritiska miljöer som exempelvis fartyg, gruvindustri, processindustri eller skyddade anläggningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av konstruktion inom dessa områden. Har du erfarenhet av kyl- och avfuktningsinstallationer samt drift- och underhållsbesiktningar (El av Elverk, Drivmedel Arbetsmiljö, Skydd, Vattenrening) samt ett stort intresse och vilja att kontinuerligt utveckla analys och kontrollmetoder är det en fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara ansvarstagande och analytisk kommer naturligt för dig. Rollen ställer krav på att du trivs med att vara självständig men också ibland arbeta i grupp med olika konstellationer och att arbeta flexibelt. För att lyckas i rollen vet vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara bra på kommunikation, både skriftlig och muntlig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Chef Analys och Kontrollenheten Johan Ekman, tfn 010-44 44 534 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 3 oktober 2021. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.