Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Alexandra – driftchef

Alexandra jobbar sedan sex år tillbaka på Fortifikationsverkets kontor i Ronneby, där hon började som förvaltningsassistent. Efter uppmuntran av en kollega fick hon chansen att prova på tjänsten som driftchef och där blev hon kvar.

Kvinna i reflexkläder.

Alexandra, driftchef på Fortifikationsverket i Ronneby.

– Tanken var egentligen aldrig att jag skulle söka mig till positionen som driftchef. Min kollega, dåvarande driftchefen, skulle vara tjänstledig och tyckte att jag var lämpad för rollen och på den vägen fick jag tillträda som tillförordnad driftchef. När tjänsten sedan utlystes så bestämde jag mig för att söka och det gick vägen!

Alexandras arbete handlar om driftplanering, personal- och budgetansvar och till viss del även om kundkontakt. Bortsett från arbetet med budget och uppföljning är det inte mycket med hennes nuvarande tjänst som liknar hennes tidigare arbete som förvaltningsassistent. Den täta, dagliga kommunikationen med samtliga på arbetsplatsen är en grundpelare i det hon gör.

Utveckling och utmaningar

– Jag är tacksam över att ha en arbetsgivare som ständigt ger en chans att utvecklas och utmanas. Jag upplever att Fortifikationsverket är mån om att de som jobbar här ska få chansen att växa. Jag är själv en person som vill att det ska hända något hela tiden och här tillåts och uppmuntras verkligen nya förslag, tankar och idéer.

Jag har aldrig haft en bättre arbetsplats

Under perioden som förvaltningsassistent fick Alexandra möjlighet att gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare, vilket hon har haft nytta av även i sin roll som driftchef. Utbildningen innefattar såväl juridik och ekonomi som teknik.

– Jag uppmuntrar mina medarbetare att lägga fram förslag på eventuella utbildningar som de vill gå. Så länge det gynnar verksamheten och går att motivera kostnadsmässigt upplever jag att vår myndighet är tillmötesgående och positiv när det gäller kompetensutveckling.

Öppen, peppande och lyhörd

Stämningen på arbetsplatsen är öppen, peppande och lyhörd. Upplevelsen är att alla får utrymme att säga vad de tycker och man lyssnar på varandra.

– Under mina år på Fortifikationsverket har jag aldrig drabbats av den där ångestkänslan av att gå till jobbet på måndagsmorgonen när helgen är slut. Jag stormtrivs! avslutar Alexandra.