Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Andreas – Fastighetsingenjör

Andreas – Fastighetsingenjör

Andreas

”Vi gör det tillsammans”

Stora byggprojekt och snabba lösningar. Jättelika hangarer och små skärmtak. För Andreas, fastighetsingenjör på Fortifikationsverket i Linköping, är ena dagen inte nästa lik. Men kunden är alltid i fokus.

– Kort sagt arbetar jag med att driva underhålls- och investeringsprojekt, allt från stora byggprojekt till installationer och mindre anpassningar. Jobbet är väldigt varierande.

Andreas är en av tio fastighetsingenjörer som arbetar med Region Mitts 640 000 kvadratmeter byggnader och 85 000 hektar mark.

– Just nu handlar mycket om underhållsbesiktningar. Det är ett bra sätt att lära känna sina fastigheter – men det är ett stort jobb. Glädjande nog får vi snart en ny kollega och kanske ett helt nytt kontor. Det är kul att det händer grejer.

I Linköping finns bland annat Försvarsmaktens helikopterflottilj och flygskola samt FMV och FOI. Mest kontakt har Andreas med Försvarsmaktens lokalplanering och husansvariga.

Kundkontakter är inspirerande. Det jag har tagit med mig från alla år som entreprenör, är lösningsorientering och serviceinriktning. Och lite glimten i ögat. Utmaningar som dyker upp längs vägen löser vi tillsammans.

Han menar att Fortifikationsverkets speciella fastighetsbestånd, i kombination med Försvarsmaktens expansion, innebär en del knepiga förutsättningar som kräver särskild handpåläggning.

– Frågeställningarna växer när kunden växer. All expansion kräver fungerande infrastruktur och att hitta smarta lösningar är en daglig utmaning.

De senaste åren har Fortifikationsverkets koppling till försvarsförmåga och samhällsnytta blivit starkare och tydligare, tycker Andreas.

– Vi ska se till att Försvarsmakten kan fokusera på sin uppgift, att försvara Sverige, och att de känner fullt förtroende för att vi tar hand om fastighetsfrågorna. Det är ett viktigt jobb, och vi gör det tillsammans.