Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Anneli – Projektledare

Anneli – projektledare

Kvinna vid trappa.

”Unika fastigheter och projekt är charmen med jobbet”

Ett gammalt slott, ett svävargarage eller en fartygspir. Att jobba på Fortifikationsverket är minst sagt omväxlande. Anneli är projektledare med ansvar för Berga, Muskö och Stockholm.

– Jag leder om- och nybyggnadsprojekt enligt Försvarsmaktens behov. Uppdraget kan vara att anpassa en lärosal till kontor eller att bygga ett helt nytt garage för svävare. De unika projekten och fastigheterna är charmen med mitt jobb.

Möten, kontakter och samordning är det korta svaret på frågan hur en typisk arbetsdag ser ut. Ofta handlar det om att lösa problem, besvara frågor eller skicka dem vidare till rätt person. Och det blir en hel del resor.

– I grunden är uppgiften att tillvarata Försvarsmaktens intressen och bidra med byggkunskaper för att få fram bästa möjliga lösning för verksamheten. De flesta vill ha ett nytt och fräscht hus – men ibland är det bättre att bygga om det som finns.

Det är ett helhets- och långtidstänk som gäller. Byggnaderna ska användas under lång tid. Försvarsmakten kan sin verksamhet och sitt behov. Anneli bidrar med sina kunskaper om utformning vid ny- och ombyggnation, på ett vettigt och ekonomiskt sätt.

– Det kan handla om att tilläggsisolera en gammal byggnad eller att bygga tjockare väggar för ökad energieffektivitet.

Mycket har hänt i branschen och på Fortifikationsverket sedan Anneli kom dit 2014.

– Då handlade det om att hålla ordning på det som fanns. Nu satsas det mycket på att bygga om och bygga nytt. Det är full fart framåt som gäller!