Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Christina – Projektledare

Christina – Projektledare

”Det blir många kaffekoppar vid olika köksbord”

Christina brinner för att träffa människor och lösa markägarfrågor. Hennes uppgift är att köpa och sälja fastigheter utifrån Försvarsmaktens behov – och inte sällan att reda ut vad behovet egentligen är.

Uppdragen kräver att hon tänker utanför boxen och ibland att hon lirkar lite med markägare. Med många år i fastighetsbranschen och en bakgrund som agronom med byggnadsteknisk inriktning, hittar hon lösningar på de flesta behov.

Christinas arbete består till hälften av kontorsjobb och till hälften av att vara ute ”på fältet” och träffa fastighetsägare.

Det blir många kaffekoppar vid olika köksbord. Jag besöker ofta privatpersoner i deras hem. Fastigheterna är inte alltid till salu när jag kommer dit, men oftast när jag lämnar.

Sedan Christina kom till Fortifikationsverket 2017 har mycket hänt. Då var ungefär 80 procent av affärerna försäljningar, idag är cirka 90 procent förvärv. Fastighetsaffärerna bidrar till ett starkare försvar.

– Ett exempel är förvärv av mark som ligger insprängd i ett övningsområde i södra Sverige, ett område som försvaret satsar mycket på att förstärka. Ett annat exempel är ett lyckat byte där vi fick en kommunal väg och en helikopterplatta mot två små fastigheter som vi inte behöver. Det är så vi jobbar.

När hon inte jobbar driver hon ett lantbruk med hästar och växtodling utanför Kristianstad tillsammans med sin mamma.

– Fritid? Det vet jag inte riktigt vad det är.