Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Ida – förvaltare

Den gemensamma nämnaren för alla oss på Fortifikationsverket är det unika fastighetsbeståndet. Det kräver en särskild kompetens och uppmärksamhet.

Ida – förvaltare

”Alla jobbar mot samma mål, ett bättre Sverige.”

Idas arbete som förvaltare av fastigheter spänner över ett stort område – Gävleborgs
län, Dalarnas län, Värmlands län, Örebro län och Uppsala län, förutom Enköping
–  ett av Fortifikationsverkets  största förvaltningsområden.

– I det här jobbet behöver du kunna ha många bollar i luften. Här finns inga ”normala” dagar, berättar Ida.

Ida Hamelius ansvarar för att utveckla, bevara och förädla våra fastigheter och hennes arbete är som sagt mycket varierande.

– Jag förvaltar flygfält, skjutfält med 35 mil väg, bostäder, hotell och byggnadsminnesmärkta hus.
Mitt jobb handlar bland annat om att styra det underhåll som ska göras varje år. Just nu har vi ett projekt där vi ska göra statusbesiktningar inom hela beståndet. Dessutom har jag alla kundkontakter, både när det gäller praktiska detaljer och långsiktiga planer. Nyligen fick jag till exempel ett samtal från en soldat som undrade om de kunde flytta ett element i en lokal.

Jobbet som förvaltare är ett av de bästa man kan ha.

– Jag får vara spindeln i nätet och jag drivs av att göra kunderna nöjda och glada.

Nyligen renoverade vi till exempel en stor lektionssal här på garnisonen. Den är från 70-talet och var rätt så sliten. Nu har kunden en fin och fräsch lokal vilket känns riktigt kul.

Både försvaret och bygg- och fastighetsbranschen är klassiska manliga sektorer. Det händer inte sällan att Ida leder möten med enbart män som deltagare. Men det är inget som stör henne.

– Jag kan jämföra med det privata näringslivet och här finns mer av en anda av att alla hjälps åt.  Alla jobbar mot ett och samma mål, ett bättre Sverige.