Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Per – Projektledare

Per – Projektledare

Andreas

”Variationen är tjusningen med jobbet”

Hyra, köpa eller bygga nytt? Mer eller mindre mark? Förändringar i Försvarsmaktens verksamhet skapar behov som styr Fortifikationsverkets arbete. Per berättar om vikten av att tänka större och längre.

Som projektledare är Per inriktad på förvärv av storhus och att förbättra arronderingen, ofta handlar det om att ”laga hål i kartan”. Med sin bakgrund som avtalsjurist och erfarenhet från hyresmarknaden är han som klippt och skuren att hantera dessa frågor.

Variationen är helt klart en av tjusningarna med jobbet. Mest stimulerande är alla kontakter med kunder, fastighetsägare, kommuner. Och att jag får se så många olika byggnader och platser i mitt jobb.

Både Försvarsmakten och Fortifikationsverket ska agera i statens intresse. Men de olika ansvarsområdena, försvarsfrågor och fastigheter, skiljer sig åt avsevärt. Det ställer krav på helhetstänk och förståelse för varandras behov.

Per strävar efter att vara professionell och affärsmässig i alla lägen. Just nu jobbar han med ett 40-tal fall – mest förvärv men även försäljningar av mark som kan nyttjas för stadsutveckling.

– Vårt jobb är att ge våra kunder rätt förutsättningar för att kunna bedriva och utveckla sin verksamhet, för ett starkare försvar av Sverige. Och vi ska göra det på ett så resurssnålt och affärsmässigt sätt som möjligt. Vilket alternativ är bäst ur ett helhetsperspektiv? Det är bland annat svaret på den frågan som gör att vår verksamhet bidrar till samhällsnyttan, säger Per.