Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Sandy - Fastighetsingenjör

Sandy – Fastighetsingenjör

Sandy

”Alla behöver skydd och tak över huvudet”

– Jag fick verkligen en kick av att bli utvald till ett så här viktigt uppdrag. Men vi skulle behöva vara fler kvinnor. Jag kan inte säga att jag direkt lider av att vara en av få kvinnor som fastighetsingenjör men det skulle vara SÅ roligt om vi blev några fler.

Sandy var trött på skolan efter gymnasiet och valde en yrkesinriktad KY-utbildning för att bli Byggingenjör.

– Alla behöver skydd och alla behöver tak över huvudet och det finns alltid jobb att göra inom den här sektorn. Jag ville arbeta inom Bygg och så blev det.

Specialområdet Fortifikation handlar om just skydd. Det här innebär bland annat att skötseln av våra fastigheter skiljer sig radikalt från ett vanligt förvaltningsuppdrag. Här kan en ”fastighet” vara ett skjutfält, en skog, marker, vatten, militäranläggningar och säkra utrymmen både ovan och under jord.

Vi bidrar till Sveriges försvarsförmåga. I mitt jobb får jag besöka många spännande platser där säkerhet och integritet är viktigt och det skapar en känsla av du uträttar något betydelsefullt. Jag är stolt över att få medverka till vår trygghet genom det unika uppdrag vi har.

– Jag trivs också så bra med den speciella atmosfär som finns här. Vi blandar arbetsglädje och lekfullhet med tyngden och seriositeten i uppdraget.

Idag är Sandy 32 år och tvåbarnsmor och hon kan intyga att myndigheten inte bara säger sig arbeta aktivt för att medarbetare ska kunna kombinera arbete och familjeliv – det ÄR verkligen så:

– Det här märks inte minst i dialogen med chefen som visar en stor förståelse för när barnen är sjuka eller när förskolan är stängd. Min chef har också varit noga med att jag blir involverad om vad som händer när jag har varit borta på föräldraledighet.

Och hur är det då med karriärvägar inom just hennes yrkesområde på Fortifikationsverket?

– Jo, det finns flera karriärsteg jag skulle kunna ta och lite olika vägar att gå beroende på var du befinner dig i livet. Jag skulle till exempel kunna ta mig an riktigt stora projekt på vår Projektavdelning eller själv bli förvaltare. Men just nu behöver jag tid till att vara mamma!