Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

”Som säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket bidrar du till ett starkare totalförsvar”

Sverige behöver dig som vill arbeta för ett säkrare totalförsvar. Fortifikationsverket också. Därför vill vi att fler ska veta mer om vårt samhällsviktiga uppdrag. Och inte minst hur roligt och meningsfullt det är att jobba här. Som säkerhetsskyddshandläggare till exempel.

Tänk om folk visste hur viktigt det är och hur kul vi har!

Marie, säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket.

Fortifikationsverket är en del av det växande totalförsvaret och en av landets största fastighetsägare. Vårt uppdrag är att bidra till en ökad försvarsförmåga för ett tryggt och fritt Sverige, i en tid med stora utmaningar och förändringar i omvärlden. Vi står bland annat inför ett inträde i Nato.

Viktig uppgift med säkerhet i fokus

Fortifikationsverkets uppdrag ställer höga krav på säkerhet och sekretess ­– det präglar all vår verksamhet. Här spelar våra säkerhetshandläggare en oerhört viktig roll, inte minst när det gäller att se till att vi samarbetar med lämpliga företag ur säkerhetssynpunkt och knyter till oss pålitliga medarbetare.

Det är så mycket mer än handläggning. Vi är en del av försvarsfamiljen och en av landets största fastighetsägare, och vi känner verkligen att vi gör skillnad.

Karin, säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket.

Som säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket driver du kvalificerade utredningar, håller i utbildningar, utvecklar arbetsprocesser och stöttar myndighetens medarbetare i säkerhetsfrågor. Och du gör det för en viktig sak – för en säker värd och en säkrare värld.

Jobbet är utvecklande och varierande, vi arbetar nära varandra i en välkomnande och professionell miljö

Karin, säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket.

Mening, spänning, glädje! Det är mixen i jobbet som gör det.

Marie, säkerhetsskyddshandläggare på Fortifikationsverket.

Läs mer om och prenumerera på våra lediga jobb här