Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Brandbevakning i Älvdalen

När det brinner på våra marker ansvarar vi för brandbevakning och eftersläckning. Media granskar nu sommarens skogsbrand på Älvdalens skjutfält och det välkomnar vi.

I somras hade vi skogs- och markbränder på flera ställen i Sverige. Vi brandbevakade och eftersläckte dem alla. Media granskar nu sommarens skogsbrand på Älvdalens skjutfält och det välkomnar vi. I ett radioinslag framstår det som att vi inte kontaktat 112 och det stämmer inte. Vi var själva i kontakt med 112, såg till att 112 kontaktades och hade sedan löpande kontakter med räddningstjänsten under brandbevakningen. Det brann på flera ställen på skjutfältet och vid en mindre brand ringde vi in en egen helikopter som stöd i eftersläckningen. Personal och andra resurser mobiliserades snabbt när bränderna blossade upp, räddningstjänsten tog över och vi insåg att vi skulle behöva brandbevaka en mycket stor yta.

Vår uppfattning är att vi under svåra förhållanden hanterat och klarat av vårt markägaransvar när det gäller brandbevakningen i Älvdalen.

Läs mer om sommarens skogsbrand i Älvdalen