Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Bränder på Fortifikationsverkets mark

Just nu brinner det på Fortifikationsverkets mark i Älvdalen. Det har även brunnit på fler ställen där eftersläckning nu pågår.

Brandrisken är fortsatt hög över hela landet. Som markägare ansvarar vi för eftersläckning och brandbevakning, när räddningstjänsten släckt och lämnat över till oss.

Eftersläckning och brandbevakning görs av våra egna medarbetare, av samarbetspartner och med stöd av Försvarsmakten. Just nu mobiliserar Fortifikationsverket sina medarbetare över hela landet för att stötta och lösa av lokal personal där det behövs.

Nu söker vi ett stort antal personer som vill bidra i arbetet med brandbevakning, samt i förekommande fall eftersläckning, efter den stora branden på vår fastighet i Trängslet i Älvdalen.

För att kunna jobba som brandbevakare behöver du även ha genomgått Skötselskolans webbutbildning eftersläckning eller motsvarande, med godkänt betyg och intyg. Här är länk till webbutbildningen. Ange dina personuppgifter och klistra in följande kod för att få tillgång till utbildningen: 705266

För mer information om hur bränder uppkommit, hur stora de är, status för släckningsarbete och om man som frivillig kan stötta, kontakta respektive räddningstjänst och/eller kommun.

Aktuella sidor där man just nu kan läsa mer om bränder på vår mark:
www.alvdalen.se/skogsbrand
https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/
https://www.krisinformation.se/