Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Christina Malm ny ledamot i Fortifikationsverkets styrelse

Regeringen har torsdagen 19 december förordnat Christina Malm till ny ledamot i Fortifikationsverkets styrelse. Hon tillträder den 1 januari 2020.

– Jag är övertygad att Christina Malm med sin långa erfarenhet från FRA och nu Totalförsvarets rekryteringsmyndighet kommer att bidra konstruktivt i styrelsearbetet. Vi har efterfrågat just den kompetens som hon står för, så vi välkomnar henne verkligen, säger Maria Norrfalk, ordförande i Fortifikationsverkets styrelse.

Christina Malm är sedan 2015 generaldirektör vid Totalförsvarets rekryteringsmyndighet. Innan sin nuvarande position var hon under sju år överdirektör vid Försvarets radioanstalt (FRA). Dessförinnan var hon ställföreträdande generaldirektör vid Internationella programkontoret för utbildningsområdet, ekonomidirektör vid Sjöfartsverket samt ekonomidirektör och analytiker på FOI. Under 2015 till 2016 deltog Christina Malm som expert i utredningen ”En robust personalförsörjning av det militära försvaret”. Den utredning som ledde fram till regeringsbeslutet om att återaktivera värnplikten.

– Jag är hedrad och stolt över att ha blivit utnämnd till ledamot i Fortifikationsverkets styrelse. Fortifikationsverket är en mycket viktig myndighet som bidrar till att bygga och stärka Sveriges försvarsförmåga. Jag ser fram emot att nu få lära känna verksamheten än mer och bidra till verksamhetens utveckling, inte minst mot bakgrund av den förstärkning av det militära försvaret som planeras i och med nästa försvarsbeslut, kommenterar Christina Malm den nya rollen.

Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson välkomnar utnämningen.
– Med en gedigen myndighetsbakgrund och stor erfarenhet av försvarsfrågor blir Christina Malm ett viktigt och välkommet tillskott i vår styrelse. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med att utveckla Fortifikationsverkets verksamhet och skapa förutsättningar för försvarets tillväxt.

Läs mer om Fortifikationsverkets styrelse

Foto: Totalförsvarets rekryteringsmyndighet