Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Coronaviruset

Fortifikationsverket ska verka i normalläge, i kris och i krig. Vi är nu organiserade i en speciell stab för corona/covid-19 som noga följer virusspridningen och hur det påverkar vår verksamhet.

Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. För oss innebär det bland annat att våra medarbetare arbetar hemifrån i så stor utsträckning som möjligt. Inga tjänsteresor utrikes genomförs och tjänsteresor inrikes övervägs noga. På våra kontor över hela Sverige har vi minimerat fysiska möten och externa besök. Chefsmöten och andra större sammankomster har sedan mars planerats om och genomförts digitalt istället för fysiskt.

Vi uppdaterar löpande denna text med händelser kopplade till corona/covid-19.

Ändrade betalningsvillkor med anledning av Coronaviruset

Inbromsningen i ekonomin till följd av pandemin innebär stora påfrestningar för många företag. Riksgälden uppmanar myndigheterna att bidra till att företag får in likviditet snabbare genom att betala sina leverantörsfakturor snarast möjligt. Huvudregeln för myndigheter är annars att betala fakturor först på sista betalningsdagen, som ett led i god kassahållning för staten. Nu gör vi ett  tillfälligt avsteg från regeln för att underlätta för företagen under rådande läge.

Fortifikationsverket har beslutat att under en övergångsperiod verka för att betala leverantörsfakturor innan utsatt förfallodatum.
Detta innebär att proceduren snabbas upp då fakturan går direkt till betalning när den har blivit attesterad.

Uppdaterad 2020-07-07