Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Eva Lenngren är ny fastighetsdirektör på Fortifikationsverket

Fortifikationsverket har rekryterat Eva Lenngren som fastighetsdirektör med ansvar för 450 medarbetare och ett fastighetsbestånd med en total area på över tre miljoner kvm. Eva leder Förvaltningsavdelningen och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.

Eva har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från AB Stockholmshem, där hon varit ansvarig för bolagets fastighetsbestånd bestående av 27 000 lägenheter och 3 600 lokaler. Eva är civilingenjör med examen från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och förutom AB Stockholmshem har hon haft ledande positioner inom bland annat Locum, LjungbergGruppen och Statens fastighetsverk.

– Som en av Sveriges största fastighetsägare har Fortifikationsverket en spännande verksamhet som jag är stolt att nu vara en del av. Det är ett viktigt uppdrag att vara med och bidra till en ökad försvarsförmåga och det finns en stor bredd och variation av fastigheter som också har en samhällsviktig funktion, säger Eva Lenngren

Fortifikationsverket bidrar till ett robust samhälle genom att äga och förvalta försvarsfastigheter. Beståndet är ett av landets största och innehåller kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält över hela Sverige.

– Eva har en gedigen erfarenhet från olika delar av fastighetsbranschen. Hon bidrar med en mycket värdefull kompetens kring förvaltning, ledarskap och mycket annat. Det är ett stort nöje att hälsa henne välkommen till oss, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.