Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Första spadtaget för fortsatt utveckling av Ronneby flygplats

Fortifikationsverket bygger nya lokaler till Blekinge flygflottiljs väderavdelning. En ny byggnad hängs upp runt det befintliga flygledartornet och blir ett viktigt tillskott i arbetet med flygplats- och flygväderprognoser för den militära och civila luftfarten

Tre män håller lyfter en spade med tre handtag och slänger sand i en hög framför sig.

Första spadtaget togs av projektledare Morgan Gustavsson, chefen för F 17 Tommy Petersson samt Peab:s regionchef Bratislav Marjonovic. Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten.

 

Projektet ska enligt plan vara klart 2022 och kostar cirka 30 miljoner kronor. Det är ytterligare en del i den långsiktiga utvecklingen av flygplatsen. Tidigare har Fortifikationsverket byggt bland annat hangarer och plattor för helikopter, ny drivmedelsanläggning och ny platta för tunga transportflygplan. Flygtornet som nu byggs ut stod klart 2015.

– Det känns väldigt roligt att vara igång. Vi har planerat och projekterat under en lång tid för att hitta den bästa lösningen för flottiljens verksamhet, säger Fortifikationsverkets projektledare Morgan Gustavsson.

– Jag och min personal kommer tack vare den nya byggnaden få mycket bättre förutsättningar i vårt arbete med att göra väderprognoser, säger Greger Olsson som är chef för F 17:s väderavdelning.

 

Skiss: Fortifikationsverket