Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Första spadtaget för nya elevhemmet på Karlberg

Nu är projektet att uppföra ett nytt elevhem för kadetter på Karlberg i Stockholm igång! Under en enklare ceremoni måndag den 21 augusti, togs första spadtaget för byggnaden. I sam­band med ceremonin döptes byggnaden till Dianeberg.

Hela årskullen med kadetter samt personal från HMS Karlberg deltog tillsammans med inbjudna besökare, samt bland annat projektgruppen från Fortifikationsverket, ÖB Michael Bydén och stf skolchef Johan Falkholt.

– Det är fantastiskt roligt att projektet nu är sjösatt, säger Pär Åkesson, projektledare från Fortifikationsverket.

Cirka 250 personer deltog när första spadtaget togs för Dianeberg. Efter ceremonin bjöd projektet och elevhemmet de närvarande på tårta i mässen.

Elevhem för kadetter

Elevhemmet ska i första hand nyttjas av kadetter studerande på officersprogrammet vid Militärhögskolan. Totalt gäller det 151 elevrum samt gemensamma utrymmen för vård och förvaring, kök, studier/grupprum, terminalrum och drift, nästan 8 000 kvm totalt. Inflyttningen är planerad till sommaren 2020 och hela projektet beräknas kosta 315 Mkr.

Byggnaden består av tre huskroppar i fyra våningar. Fasadmaterial kommer att vara som Karlbergs övriga vitputsade fasader med svart stensockel och sadeltak med svart takplåt. Tomten består idag av bevuxna vallar av gamla schaktmassor som blickar ut mot fotbollsplanen. Till största delen kommer vallarna att schaktas bort för att ge plats åt den nya byggnaden.

Elevhem Karlberg