Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Första spadtaget i Revinge

Första spadtaget i Revinge

I veckan togs det första spadtaget i Revinge i bygget av en ny utbildningshall på 4700 m² och skärmtak på 2700 m² med omgivande ytor. Det här är byggstarten för den största infrastruktursatsningen på P 7 sedan 1980-talet. 180 miljoner investeras i en ny utbildningshall och skärmtak som beräknas stå klara sommaren 2021.

Nu läggs grunden för garnisonens framtida nav för kvalificerad utbildning. Den nya utbildningshallen är startskottet på en rad aktiviteter för att skapa flexibla, moderna och miljöanpassade förutsättningar för Försvarsmaktens behov av utbildning.

– Det känns roligt att starta entreprenaden nu efter en tid med projektering, upphandlingar och beslut som krävs för att få komma igång och bygga, kommenterar Fortifikationsverkets projektledare Ann Danielsson.

Placeringen av både skärmtak och utbildningshall innebär en minskad belastning på miljön eftersom transportbehoven med fordon kommer att minska. Det geografiska avståndet till olika servicefunktioner inom garnisonsområdet kommer också att minska vilket även innebär att logistiken kring verksamheten underlättas.


Bakom spakarna sitter Överste Bo Stennabb, Regementschef på Södra skånska regementet. 

Fotograf: Felix Sundbäck, Försvarsmakten