Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Försvarsmaktens första byggnader snart på plats i Kristinehamn

På en pressträff i ett snöigt Kristinehamn informerade vi tillsammans med Försvarsmakten och Kristinehamns kommun, om återetableringen av Bergslagens artilleriregemente A 9. Under våren etablerar vi temporära kontorsmoduler åt Försvarsmakten som ett steg inför det nya regementsområdet som ska växa upp på Harberget strax öster om Kristinehamn.

Tre män presenterar en illustration av en byggnad.

Från vänster: Jan-Olov Hedqvist, chef region Mitt, Fortifikationsverket, Lars O Jonsson, regementschef A 9, Martin Willén, kommundirektör Kristinehamns kommun.

– Det här är en viktig milstolpe, nu börjar vi bygga fast oss i Kristinehamn. Genom att vara på plats i nära anslutning till Harberget skapar vi bättre förutsättningar för etableringsarbetet av det permanenta regementsområdet, säger Lars O Jonsson, regementschef A 9.

Totalt kommer modulerna inrymma drygt 100 kontorsplatser. Till de temporära kontorsmodulerna kommer även Hemvärnets Örebro-Värmlandsgruppen, ÖVG, flytta. De flyttar merparten av sin Örebrobaserade verksamhet till Kristinehamn.

Modulerna byggs i två etapper, etapp 1 startar våren 2023 och etapp 2 hösten 2024. Målsättningen är att etableringen är helt klar i början av 2025. Parallellt arbetar Fortifikationsverket och Försvarsmakten gemensamt med inplaceringsstudier och andra utredningar som krävs för det nya regementsområdet på Harberget.

Illustrationsritning av en byggnad.

Färdig etablering kommer att bestå av moduler i form av en vinkelbyggnad i tre plan samt en mindre byggnad i två plan. Modulerna ger drygt 4 000 kvm för Försvarsmaktens verksamhet.