Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Försvarsmaktens högsta ledning på besök i Eskilstuna

Försvarsmakten är Fortifikationsverkets största kund och uppdragsgivare. Under torsdagen besökte överbefälhavare Micael Bydén och generaldirektör Peter Sandwall Fortifikationsverkets huvudkontor i Eskilstuna.

De träffade ledning, medarbetare och fick även en visning av myndighetens omfattande ritningsarkiv. Vikten av ännu tätare samarbete, även tidigt i den långsiktig planeringen, för att möta upp försvarets ökade behov diskuterades.

Försvarsmakten och Fortifikationsverket arbetar gemensamt med infrastrukturfrågor för stärkt militär förmåga. Det förändrade säkerhetspolitiska läget leder till ökad takt och de högsta investeringarna på många år för Fortifikationsverket, från 1,3 miljarder kronor 2017 till 2,2 miljarder 2018 och en prognos för 2019 på närmare tre miljarder. Byggverksamheten är intensiv, med till exempel en helt ny garnison på Gotland, ny- och ombyggnationer på Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs och nya elevhem på Karlberg i Stockholm. Fler strategiska förvärv görs och efterfrågan på Fortifikationsverkets speciella kompetens inom skyddsteknik ökar, både inom militär och civil verksamhet.

Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson välkomnar generaldirektör Peter Sandwall och överbefälhavare Micael Bydén