Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket anställer ny chefsjurist i Eskilstuna

Fortifikationsverket, myndigheten som förvaltar försvarsfastigheter, har rekryterat Caroline Reuterskiöld Wall som chefsjurist och ledningsgruppsmedlem. Caroline kommer närmast från Länsstyrelsen i Västmanland.

Caroline har nästan 18 års erfarenhet av statlig verksamhet och kommer närmast från ett chefsjuristjobb på Länsstyrelsen. Innan dess har arbetsgivarna varit både Naturvårdsverket och det som nu är Mark- och miljööverdomstolen.

– Jag hoppas att min miljörättsliga bakgrund ska kunna bidra till verksamheten. Min långa erfarenhet av statligt arbete är kanske snarare en förutsättning för arbetet. Fortifikationsverket har många, för mig, nya rättsområden och en helt ny typ av verksamhet som jag inte känner till sen tidigare. Det här jobbet ställer andra krav och det blir en utmaning, men samtidigt ger det också möjligheter till lärande och det ser jag fram emot, säger Caroline.

Fortifikationsverket förvaltar ett av landets största fastighetsbestånd med en investeringsvolym på ca 1 miljard per år och en total area på dryga 3 miljoner kvm. I beståndet ingår kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält. Därtill är en del av beståndet hemliga försvarsanläggningar. Verket bidrar med sitt bestånd till landets försvarsförmåga.

– Carolines breda erfarenhet av samhällsfrågor, nu senast från Länsstyrelsen i Västmanland, är viktig i jobbet som chefsjurist hos oss. Vi är speciellt glada över att Caroline har en gedigen kunskap i miljöjuridik då kraven på hållbarhet ständigt står i fokus för en långsiktig och stor fastighetsägare som Fortifikationsverket, säger Urban Karlström, generaldirektör.

Kontaktuppgifter:
Caroline Reuterskiöld Wall: 010-44 44 613
Urban Karlström: 010-44 44 475